Aan de heren: waardeer je vrouw

God schiep haar niet zodat ze verplicht voor je kookt. Alles wat ze in huis doet voor je is niet een vanzelfsprekendheid. Al hebben jullie dat afgesproken, het is voor een vrouw niet altijd een pleziertje om dagelijks het huishouden te verrichten. Maar God schonk haar het geduld en een hoge dosis gevoelens om zich te kunnen leven in de behoeften van anderen. Ze haalt haar plezier uit de tevredenheid van haar man en haar kinderen die met alle gemak gebruik maken van de voorzieningen die zij heeft getroffen.

Het is daarom van belang dat je je vrouw regelmatig een portie complimenten geeft. Een vrouw heeft erg de behoefte om gewaardeerd te worden. Dankbaarheid voor het heerlijk eten wat ze gekookt heeft, de schone vloer en de verfrissende geuren in je huis, of dat moment wanneer je haastig naar je kledingkast gaat om je nette gevouwen broek te pakken… Al deze dingen zijn niet vanzelfsprekend. Het is voor haar een levenstaak… Laat haar daarom horen dat je dat allemaal waardeert. Cadeau’s zijn prima, maar het belangrijkste is je medeleven, je waardering en je respect. Al weet ze dat je haar waardeert, toch heeft een vrouw de behoefte om dat uit je mond te horen.

Als je je vrouw niet genoeg waardeert of althans dat niet genoeg laat zien, dan gaat ze hoe dan ook trucjes verzinnen om toch te proberen dat uit je te krijgen. Ze gaat je vragen stellen wat je van haar jurk vindt, wat je van haar kapsel vindt en nog veel meer vragen wat jou als man het gevoel geeft dat die vragen ‘overbodig’ zijn. In werkelijkheid stelt ze je die vragen niet omdat ze een antwoord wil. Ze weet heus wel dat je negen van de tien keer gaat zeggen dat je het mooi vindt. Maar vrouwen kijken veel verder en zien meer dingen die jij als man niet ziet. Een vrouw let op je gebaren, je emotie, je toon, je houding… et cetera. Kortom: ze let op hoe je iets zegt. Als ze merkt dat er enthousiasme uit je komt, dan weet ze dat je het echt meent, haar mooi vindt en haar ook echt waardeert. Merkt ze het tegenovergestelde dan zal ze zich teleurgesteld voelen en jij zult dat soms niet in de gaten hebben.

Laat je vrouw dus geen trucjes bij je gebruiken, maar je hebt ooit voor haar gekozen en ga dus daar helemaal voor. Betrek jezelf bij haar en laat je emotie en gevoel ook aan haar zien. Dat is wat een vrouw van een man het meest waardeert. Geef je haar complimenten, dan ben je diezelfde avond nog gegarandeerd van een heerlijk potje seks!

Moge de Here de liefde en de warmte laten bewaren tussen de geliefden.

Meer updates? Ga naar Facebook.

Badr Youyou

Advertenties