Wat heeft blanco stemmen met het huidige monetaire stelsel te maken?

Als je niet gelooft in het huidige democratisch systeem dat ik zelf een schijndemocratie noem en ook niet in het huidige monetaire systeem, dan moet je vooral niet blanco gaan stemmen!

Blanco stemmen helpt in de opkomstcijfers van het aantal stemmen. Stel dat er maar 30 % van de Nederlanders daadwerkelijk hebben gestemd op een politieke partij naar eigen keuze en dat 40 % blanco hebben gestemd, dan zullen ze in het nieuws zeggen dat de opkomst 70 % procent is. Daarmee suggereert de media de schijn dat de meerderheid van de bevolking nog gelooft in deze verkiezingen en dus ook in dit huidige systeem. Politici willen heel graag dat als je toch het niet eens bent met hun politieke partijen, dat je dan toch blanco gaat stemmen. Want blanco stemmen betekent dat je gelooft in de huidige ‘democratie’ (monetaire systeem), maar dat je vindt dat de huidige politieke partijen niet voldoen aan je wensen. Dus voor mensen die niet geloven in de verkiezingen en overtuigd zijn dat we met zijn allen voor de gek worden gehouden, die moeten vooral niet blanco gaan stemmen! Anders help je de regering met de illusie dat de meerderheid nog steeds gelooft in het huidige monetaire stelsel en in dit ‘democratische’ systeem. Indien je dus niet gelooft in het huidige systeem, dan is het beste om de verkiezingen geheel te boycotten. Dat is een sterk signaal dat je dus niet mee wilt doen met de huidige huichelarij. Als de meerderheid van de bevolking niet zou gaan stemmen, dan is dat een teken dat het systeem heeft gefaald. Zolang de meerderheid blijft stemmen, dan zullen zij doorgaan met het huidige beleid en dus zal er weinig grondige verandering komen.

Als je aan mij vraagt wat ik ga doen, dan is mijn antwoord het volgende: ik heb sinds ik in Nederland woon maar één keer gestemd (in de jaren negentig), daarna vanaf eind jaren negentig ben ik er achtergekomen dat we in Nederland gewoon flink worden belazerd. De banken en de corporaties (conglomeraten)… kortom: de elite; willen ons doen geloven dat het huidige kapitalistische systeem werkt en dus moeten we geloof hechten in al deze politieke partijen die er zijn. Jaren lang worden we voor de gek gehouden. De politieke partijen hebben tot op heden alleen datgene uitgevoerd wat de politiek en conglomeraten zint. Er zijn opdrachten en wetten doorgedrukt die wij niet willen, zoals de oorlog in Irak, het verdrag van Lisabon et cetera. Een nieuwe zorgstelsel en het privatiseren van het openbaar vervoer o.a. die de slagaders zijn van de bevolking en die onder de primaire behoeften van de mens vallen, werden allemaal geprivatiseerd… De lijst van de problemen is ellenlang om die hier te noemen.

Nu is de SP in opkomst. Ik ga wel stemmen en waarom ik dat ga doen, is niet omdat ik echt denk dat er een wonder gaat gebeuren (misschien heel erg stiekem wel), maar ik ga stemmen om er mee aan te tonen dat over vier jaar niets zal veranderen, want ook de SP ondanks haar sociaal beleid, zal dan wel naar oplossingen moeten zoeken binnen het huidige monetaire beleid en niet vergeten: de SP zal ook de concessies moeten doen door haar macht te moeten delen met andere politieke partijen. Maar zolang de rente stijgt en dat schulden worden gemaakt van geld dat wordt gecreëerd, zie ik het somber in. Want er moet hoe dan gesnoeid worden, zodat de staatskas bijgevuld wordt en ook de staatsschuld die razend oploopt dankzij de rente, verlicht moet worden.

Mensen onderschatten het huidige monetaire beleid heel sterk. Er bestaat binnen dit rente-systeem geen middenweg-oplossing. We zijn elkaar voor de gek aan het houden en we willen geloven in de illusie dat er nog hoop is. Ik zelf geloof in die hoop totaal niet. Ik heb mezelf mentaal voorbereid dat het ergste vroeg of laat gaat komen. We zijn nu alleen aan het puzzelen met de tijd. We laten de elite rijker worden en tegelijkertijd moeten wij met elkaar discussiëren waar we op moeten bezuinigen.

Wordt wakker. We denken te leven in een vrije wereld omdat we ervan uit gaan dat we vrij kunnen bewegen en vrij kunnen zeggen wat we willen. Zolang we hierin geloven, laten we alles rustig zijn gang gaan. In feite verschillen we weinig van een hoop bacteriën die in een waterdruppel in alle vrijheid zwemmen. Ze denken dat de wereld bestaat uit die druppel. Ze zwemmen er in rond, maar wat ze niet beseffen is dat hun wereldje enkel bestaat uit een druppel die ook nog eens vroeg of laat zal opdrogen. Pas als het opdroogt raken ze in paniek maar dan is het al te laat.

Dit is precies waarin wij ook leven. We denken dat we binnen het huidige monetaire stelsel vrij zijn, maar het is gedoemd te mislukken. Het is een zeepbel die wij aan het bewonderen zijn, maar die vroeg of laat zal knappen.

Normalcy Bias

Durf uit het huidige monentaire systeem te stappen. Laat jullie je niet wijs maken en kom uit de Normalcy Bias waarin jullie zitten. Normalcy Bias is een status waarin mensen een onheilspellende gebeurtenis door middel van verdringing gaan bagatelliseren. Men wilt niet weten of beseffen dat het ergste er aan komt, dus gaan ze het onbewust negeren en onderschatten. Dat is een zware afweermechanisme van ontkenning. Pas als het probleem echt voelbaar wordt in hun portemonnee bijvoorbeeld of wanneer er een bankrun optreedt en dus niets meer te redden valt, stort de ijdele hoop ineens in. Gevolg is dat het mechanisme van angst gaat optreden wat leidt tot paniek. Paniek zal leiden tot onrust en onrust leidt tot een opstand/ rellen… Tegen die tijd is het al te laat.

Badr Youyou

Advertenties