Islam en het fractioneel bankieren

Het huidige monetaire systeem is gebaseerd op fractioneel bankieren. Dat betekent dat als je naar een bank gaat en je wilt een hypotheek afsluiten om een huis te kopen van bijvoorbeeld 100.000 euro, dan zal de bank dat gewoon typen in de computer en zo maar uit het niets heb je 100.000 euro op je rekening staan. In tegenstelling tot wat velen denken, komt dat geld niet van iemand die zijn geld op de bank als spaargeld heeft gestort en dus de bank in de vorm van een lening op jouw rekening heeft overgemaakt. Het is geld wat letterlijk uit het niets is gecreëerd. Het is zomaar met een paar toetsen ingetypt en het staat er gewoon door middel van een knop op je rekening in een digitale vorm. Dat ‘geld’ moet je dus terugbetalen met ook nog eens rente.

Dit hele proces heet fractioneel bankieren. Het klinkt ongeloofwaardig maar zo werken alle banken sinds meer dan 150 jaar.

De islam is tegen dit hele systeem. Toen mensen vroeger iets gingen lenen dan leenden ze iets wat waardevol is. Dat is allang niet meer het geval. Nu kan een bank gewoon cijfers op je rekening typen wat men ‘geld’ noemt en slechts wat je uit de geldautomaat hebt gepind is fysiek en tastbaar geld. Tenzij er inflatie optreedt en omhoog schiet, dan is dat geld wat je in je portemonnee hebt slechts papier. De islam streeft dus naar een monetaire systeem dat eerlijk is voor iedereen en niet slechts een kleine elite dient die het hele systeem in haar eigen handen heeft.

Het fractioneel bankieren zorgt er voor dat mensen afhankelijk worden van de schuldeisers (elite) wat hen (de mensen) min of meer tot slaven maakt van het systeem. Door de rente worden alle producten die in de omloop zijn onnodig te duur en het zorgt er voor dat de hele economie afhankelijk is van schulden. Schulden horen van oorsprong een noodgeval te zijn. Eerder een uitzondering dan regel, maar nu is dat andersom. Neem je geen schulden op, dan val je buiten het systeem. Zelfs om voordeel uit de belasting te halen moet je helaas een schuld hebben om een deel daarvan te kunnen aftrekken zoals dat het geval is bij een hypotheekschuld (indien ze het nog niet afschaffen).

Het hele internationale bankensysteem werkt met fractioneel bankieren. Niet alleen is het extreem oneerlijk, maar het is de oorzaak van de exorbitante verschillen tussen arm en rijk. Het fractioneel bankieren maakt de rijken rijker en de armen armer. Het is de rechtstreekse oorzaak van de honger wereldwijd en uitputting van de aarde. Bedrijven moeten harder draaien om de oplopende rente terug te betalen. Dat zorgt er voor dat ze hun producten steeds duurder moeten maken. De huur wordt duurder omdat veel huurwoningen worden gebouwd met schulden die terug moeten betaald worden met rente. Boeren kopen landbouwproducten met schulden waardoor zij ook de rente die ze moeten betalen doorberekenen in hun prijzen die uiteindelijk de gewone burger moet betalen. De staatsschuld loopt op dankzij de rente die met 100 miljoen euro per dag stijgt! Dit leidt o.a. tot begrotingstekorten en moet dus de burger meer betalen door middel van bezuinigingen.

De meerderheid van de bevolkingen hebben dit niet in de gaten omdat iedereen vanaf zijn geboorte niets anders is gewend. Men zit vast in dit systeem en kan nauwelijks buiten het systeem denken. De media praat hier ook totaal niet over en wilt dit probleem op geen enkele wijze aan de kaak stellen.

Het groene gevaar

Omdat de islam tegen dit hele systeem is, wordt het om die reden ook beschouwd als een ‘gevaar’ voor het Westen. Na de koude oorlog met het rode gevaar van de Sovjet Unie en het gele gevaar van China, heeft het Westen zich meer geconcentreerd op het ‘groene’ gevaar van de islam. Men is bang voor de opkomst van het islamitische bewustzijn niet zo zeer omdat moslims opeens de afgelopen twintig jaar veranderd zijn, maar omdat het gevaar van de Chinezen en de Sovjet Unie gedempt is en niet meer een dreiging vormt voor het Westerse kapitalistisch systeem (fractioneel bankieren systeem). In de Arabische wereld werken alle dictaturen met het fractioneel bankieren. Als de gewone eerlijke moslim aan de macht zou komen en vanuit een islamitisch perspectief het fractioneel bankieren zou afschaffen, dan heeft het huidige monetaire systeem een groot probleem. Het is om deze reden waarom de NAVO-landen snel in een land dat weigert met hun systeem te werken, ingrijpen zodat ze hun monopolie van het fractioneel bankieren blijven behouden.

In die zin is dus de islam wel degelijk een ‘gevaar’ voor het Westen. Maar of de islam als geloof een gevaar is voor de Westerling en dat de moslims de wereld willen domineren door middel van de ‘jihad’ et cetera…, dat is een illusie die het kapitalistisch systeem iedereen wijs probeert te maken zodat mensen afgeleid worden van de kern van het zojuist genoemde probleem.

Occupy

Gelukkig is het tij gekeerd. In het Westen hebben aanhangers van Occupy dit goed in de gaten en om die reden protesteren ze tegen de banken en de elite die er achter zit. In de media is het enige wat je hoort over Occupy protesten door middel van het kamperen van tenten en dat de Occupy’ers weliswaar demonstreren tegen de hebzucht van banken, maar de kern van het probleem wordt door dezelfde media niet echt ter sprake gebracht. Men probeert zoveel mogelijk mensen niet wakker te schudden van het gevaar van het fractioneel bankieren. Want ieder mens die een hart heeft kan onmogelijk accepteren dat we in een systeem leven dat van schulden leeft die ook nog eens gecreëerd zijn en of dat niet genoeg is met rente terug betaald moeten worden. De aanhang van Occupy neemt met de dag toe en hoogstwaarschijnlijk zullen er spannende tijden gaan komen, want de crisis is nog lang niet voorbij en de problemen stapelen zich op. Het enige wat de regeringen doen is het probleem uitstellen met het verstrekken van nieuwe leningen aan landen die met economische problemen zitten. Met deze tussentijd ‘oplossing’ worden de problemen overduidelijk niet opgelost. De zeepbel wordt alsmaar groter, maar het zal vroeg of laat gaan knappen.

Badr Youyou

Advertenties