Mensen beseffen het niet

Al het geld wat u in uw portemonnee draagt of het geld wat er op uw spaarrekening staat of op u gewone rekening waarmee u boodschappen doet of waarmee u uw rekeningen betaald, is in feite geld die door de banken gecreëerd is uit het niets. Uw geld heeft enige waarde zolang de centrale banken dat voor u blijven bepalen dat het waardevolle geld is. In werkelijkheid is het doodgewoon papier en meer is het niet.

De video onderaan (fractioneel bankieren en de FED) legt u in 7 minuten uit wat ik met het bovenstaande bedoel. De meeste mensen staan hier niet bij stil. Als de meerderheid van de bevolking dit zou beseffen en er achterkomen dat ze in een wereld leven waarin de eigenaren van de banken onderling een systeem hebben gecreëerd waar zij het meest van profiteren en niet de burgers, dan was die meerderheid zonder aarzeling in opstand gekomen en een revolutie ontketend tegen de elite die nog maar uit niet eens één procent van de wereldbevolking bestaat. Want zij hebben de daadwerkelijke macht over het huidige economische systeem dat zo diep zit verankert in de maatschappij.

Mensen beseffen niet dat het dagelijks hard werken en knokken voor hun zuurverdiende centen uiteindelijk daarmee meer de elite achter de banken rijker maken dan zichzelf. Ook beseffen de mensen niet dat de uitputting van de aarde en het milieu wordt veroorzaakt door de constante stijging van het rente-systeem.

Mensen zien de cyclus en de samenhangende feiten niet die onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar, namelijk dat al die bezuinigingen van de overheid direct te maken hebben met de stijging van de rente van de staatsschuld.

Mensen zien niet dat alle bedrijven hun kapitalen hebben opgebouwd met schulden die ze bij de banken hebben gemaakt en terug met rente moeten betalen. Mensen beseffen niet dat de producten die ze kopen bestaan uit een prijs waarin de rente werd doorberekend.

Mensen beseffen niet dat wat ze per uur betalen aan de hovenier die hun tuin heeft opgeknapt uit een tarief bestaat waarin ook rente doorberekend werd. Die hovenier gebruikt producten waarin rente zit en hij moet met dat geld zijn vaste lasten betalen waarin ook rente doorberekend werd. Nu heb ik het voorbeeld genomen van een simpele onschuldige ondernemer, maar dit geldt voor alles waar we voor betalen. Ook in het brood en melk wat je in de supermarkt koopt zit rente doorberekend, inclusief de rente van de schuld die de vrachtwagenchauffeur heeft betaald waarmee hij zijn vrachtwagen heeft gekocht en dat brood mee vervoerd. En jij de burger moet dat allemaal voor gaan betalen.

Je hoeft geen supereconoom te zijn om alle zojuist genoemde feiten te weten. Het is slechts een kwestie van even weten, maar vooral dat het tot je doordringt en goed beseft dat dit huidige monetaire systeem zonder overdrijving het grootste bedrog is van de afgelopen 200 jaar is sinds een kleine elite het huidige monetaire systeem bewerkstelligd hebben.

Een wereld zonder het fractioneel bankieren systeem is erg goedkoop en is zo utopisch dat we het ons haast niet eens kunnen voorstellen dat het daadwerkelijk kan bestaan. Het probleem wat we hebben is dat het huidige economische stelsel te diep ingebakken zit in onze denkwijze waardoor we ons niet kunnen voorstellen dat het anders en beter kan.

Slechts een klein minderheid mensen zijn er in geslaagd om buiten dit systeem te denken en dat zijn de groep mensen die de geest van Occupy volgen.

Verspreid onderstaande video indien je hierin gelooft en indien je daadwerkelijk een positieve bijdrage wilt leveren aan de samenleving. Protesteer tegen de huidige economie waarin we zitten. Deel deze gedachte met andere mensen en praat er over. We laten ons dagelijks gijzelen door onrechtvaardigheid. Mensen kunnen hun huur en hypotheek niet meer betalen. Mensen worden ontslagen en de werkloosheid neemt overal toe. We kijken hoe de publieke eigendommen aan de particuliere sector worden verkocht onder het mom van concurrentie en daar is er niets van gebleken, want alles is alsmaar duurder geworden. Indien je als burger denkt dat dit normaal is, dan weet je alvast dat je als slaaf leeft van dit systeem zonder verder te kijken dan je neus lang is. Geef jezelf je eigen waardigheid terug en begin buiten dit systeem te denken!

Badr Youyou

(Nederlands gesproken)

(Nederlands ondertiteld)

Advertenties