Seks in de ogen van mannen en vrouwen

Vrouwen zoeken op de eerste plaats intimiteit in seks en mannen zoeken op de eerste plaats fysieke bevrediging.

Wat ons als mensen onderscheid van dieren is dat dieren recht op hun doel af gaan. Ze draaien er niet omheen. Dit geldt niet voor de mens. Een vrouw wil niet enkel gezien worden als een seksspeeltje en de man wil niet altijd seks hebben omdat hij emotioneel gebonden wil voelen.

Een man wil meestal seks hebben omdat hij die ‘behoefte’ – of noem het maar ‘drang’ – kwijt wil raken ongeacht hoe een vrouw zich voelt. Maar een man gaat niet altijd op zijn doel af omdat hij geleerd heeft om sociaal te zijn en dus rekening moet houden met hoe de vrouw zich voelt.

Een vrouw wil zich eerst (meestal) aangetrokken voelen tot de man. Ze wil zich speciaal voelen, woordjes horen dat hij haar gemist heeft, haar prachtig vindt, dat zij de liefde is van zijn leven et cetera… Helaas, geldt dat meestal niet voor de man. Hij wil gewoon bonken en als die behoefte bevredigd is, dan wil hij daarna omdraaien en in slaap vallen. Dit is net niet wat de vrouw wenst. Zij wil na een goede bevredigende vrijpartij knuffelen, kletsen en bij praten. De man ziet seks als een middel om iets goed te maken (daarom heet het goedmaakseks en vrouwen vinden dat de man die seks moet verdienen door het eerst goed te maken door middel van communiceren (praten).

Beide kunnen ze hun doelen bereiken door dus rekening te houden met elkaar. De man dient niet recht af te gaan op zijn doel, maar rekening dient te houden met zijn partner. Dat houdt in dat hij luistert naar haar behoeften die meer dan alleen over seks gaan. De vrouw dient ook rekening te houden met de man dat het niet altijd een voorwaarde moet zijn dat hij zijn liefde voor je moet bewijzen voor een potje seks.

Mannen zien seks meer als een fysieke bevrediging en vrouwen meer als een teken van de ultieme liefde tussen de twee. Een conflict begint wanneer mannen vrouwen willen veranderen in mannen en wanneer vrouwen mannen willen veranderen in vrouwen. Dat gaat niet lukken. Neurologisch gezien is de mens de afgelopen 20 duizend jaar nauwelijks veranderd. De man is nog steeds die jager die doelgericht te werk gaat en de vrouw is nog steeds de kroost verzorgster ondanks de vrouwenemancipatie en de verandering van de tijd.

Niet voor niets zei de profeet vrede zij met hem dat mannen dienen hun vrouwen niet als kudde te benaderen, maar er dient voorspel te zijn. Zie het als een soort wisselwerking die ontstaat tussen de twee. Dat is een kleine moeite die een man neemt, want daarna is hij gegarandeerd van een potje seks met meer intimiteit en passie. Laat je vrouw niet het gevoel hebben dat ze jou slechts fysiek aan het bevredigen is, maar geef haar het gevoel dat je van haar geniet dankzij het feit dat zij dat in jou losmaakt, want anders zou er geen verschil moeten zijn tussen jouw vrouw en een of andere prostituee die je seksueel benadert.

Later nog meer over de relatie tussen een man en een vrouw.

Badr Youyou

Advertenties