Hoe definiëer je een gezwel?

De mainstream media heeft wereldwijd verspreidt dat Ahmadinejad zou hebben gezegd dat Israël een kankerachtig gezwel is dat verwijderd moet worden. Het is inmiddels al bekend dat hij dat niet heeft gezegd, maar dat ze zijn woorden gewoon hebben verdraaid. Maar zelfs als hij dat zou hebben gezegd, dan zat hij er niet ver naast. Probeer eens te weerleggen dat het niet zo is, want naar mijn mening is dat wel het geval. Israël voldoet aan alle eisen van een gezwel. In de Arabische en islamitische wereld en een hoop joden die anti-zionistisch zijn vinden dat ook.

Maar wat is de definitie van een gezwel? Juist, een vreemd object of aandoening in je lichaam dat daar niet hoort en dat is precies het geval met Israël. Een opdringerig land dat zichzelf ten midden van de Arabische, islamitische wereld opgedrongen heeft met geweld door bloedgeld die de Rothschildsfamilie verdiend heeft aan zowel de WOI en WOII. Want als die entiteit vreedzaam was ontstaan, dan hadden we nog kunnen zeggen dat het een goedaardig gezwel is, maar dat is niet het geval. Het is een kwaadaardige. Ze is niet gewenst in het Midden-Oosten. Heel vreemd eigenlijk, want iedereen weet dit gewoon. Toch pretendeert men dat Israël een doodgewoon land is dat daar hoort, terwijl we met zijn allen weten dat vanuit een brede zin bekeken dat niet zo is.

Het is een gezwel omdat het ook het enige land is ten Midden van de Arabische islamitische landen die een meerderheid joodse bevolking heeft, terwijl dat niet het geval is voor alle andere landen er om heen. Dat is sowieso heel vreemd. Niet vreemd omdat daar joden wonen, want in Egypte leven er ook joden, in Iran, Jemen en noem maar op, maar vooral omdat zionisten het land met geweld voor zichzelf hebben geclaimd terwijl dat vóór 1947 niet het geval was. Ze hebben de Palestijnen verjaagd uit hun land. Ze hebben tientallen dorpen letterlijk van de kaart geveegd, om maar niet te spreken van de massa slachtingen… Geef me één reden waarom Israël geen gezwel is? Is dat niet wat een kankercel doet met andere cellen? Het begint bij één cel en dan zaait het langzaam uit. Is dat niet wat er gebeurd in Palestina sinds 1947 tot nu toe?

Zionism eating Palestine

Het vergt in feite moed om zoiets te zeggen. De reden waarom mensen dit niet doen, is niet omdat het niet waar is, maar omdat er emoties bij komen spelen. Een van de emoties waar je mensen mee sterk kunt manipuleren zijn schuldgevoelens. Schuldgevoelens kunnen iemand zijn leven leiden en zijn denkwijze aansturen. Gevoelens van schuld leiden tot het feit dat je beslissingen neemt die jij zelf niet wilt en daarom heb ik het in dit geval over mensen die nogal een zware schuld gevoel hebben jegens joden uit de WOII waar ze sterk mee zitten. Zelfs logisch beredeneren helpt niet om van die schuldgevoelens af te komen, want ze zitten diep ingeworteld in het brein en hebben een onbewuste effect op onze denkwijze dat erg vanzelfsprekend is. Ze staan daar niet bij stil. De reden waarom ik zei dat logische beredenering niet helpt, is omdat wanneer je een schuld gevoel draagt, dan kan iets wat slechts met logica (cognitie) geconcludeerd wordt dat (schuld)gevoel niet overtuigen. Een voorbeeld: neem een roker. Een roker weet met zijn verstand (cognitie) dat roken slecht is voor zijn gezondheid. Dat weet hij met zijn verstand al te goed, maar helaas de drang en de behoefte om een sigaret te roken is overtuigender (emotie). Slechts een beredenering met je verstand is lang niet voldoende. Wil je dus een roker overtuigen om te stoppen met roken dan moet je met meer komen dan enkel hem de les te lezen hoe slecht roken is, want zijn verstand weet dat al. Alleen is zijn gevoel (kerngedachte) (nog) niet overtuigd. Hij vindt dat hij die sigaretten hard nodig heeft. Dit is precies ook het geval met Israël. De zware schuldgevoelens jegens joden uit de WOII, kan je niet zo maar wegnemen om iemand met logica te overtuigen dat Israël daar niet hoort… Het schuldgevoel weegt veel zwaarder en daarom zal men neigen voor Israël op te komen, net zoals de roker blijft roken al weet hij dat hij dat beter niet zou moeten doen.

Terugkomend op de definitie van gezwel: Een gezwel ontstaat niet zo maar. In veel gevallen hebben we dat te danken aan onszelf. Slechte voedingspatroon, junkfood… kortom: ongezond leven en dergelijk (naast de erfelijke factoren) kunnen kanker veroorzaken en zo hebben wij het ontstaan van Israël ook te danken aan mensen uit ons midden die uit hebzucht en eigen belangen hebben toegestaan dat Israël ontstaat. Lees daarom ook:

Aan wie hebben we het ontstaan van Israël te danken?

Lees ook:

Het bestaansrecht van Israël onder de loep

Badr Youyou

Advertenties