In opstand komen tegen het fractioneel bankieren is je prioriteit

Aan het kapitalisme alleen zal het niet liggen, maar het is het fractioneel bankieren systeem die het voor ons verpest. Geldcreatie in combinatie met rentebetaling. De staatsschuld stijgt ( http://www.destaatsschuldmeter.nl/ ). Daardoor wordt de begrotingstekort ook groter. De overheid moet dus steeds meer bezuinigen. En je weet als ik bezuinigen zeg dat je aan een ellenlange problemen moet denken. Denk aan het feit dat ze soms in bejaarden tehuizen wc-papier bespreekbaar maken om die te verhalen bij de bejaarden tot aan het bezuinigen op toiletkabines en dat treinreizigers maar een plaszak mamoeten gebruiken (ja echt waar, dit was een keer in het nieuws). Dan hebben we het nog niet over de zorg en nog veel meer andere primaire voorzieningen die de burger nodig heeft.

Bedrijven draaien op schulden. Zelfs de meest winstgevende bedrijven hebben schulden bij de banken. Door het constant stijgende rente moeten bedrijven harder draaien. Dat leidt tot meer productie. Wat weer leidt tot meer schaarste in de producten en uitputting van de natuurlijke bronnen. Dit is weer natuurlijk slecht voor het milieu.

Doordat bedrijven zich moeten focussen op winst en zich gejaagd voelen door de banken aan wie ze de toenemende rentes moeten betalen, moeten ze ook steeds reorganiseren en steeds mensen ontslagen, wat leidt tot meer werkloosheid.

Het rentesysteem is slecht voor de burger. Die moet namelijk harder en efficiënter werken voor zijn werkgever. Omdat werkgevers op winstbejag zijn, moeten ze er voor zorgen dat de winst elk jaar moet stijgen, want de rente van de producten die ze kopen en de rente van hun eigen schulden stijgt. Hierdoor moet de burger harder en langer werken (denk aan het verhogen van de AOW-leeftijd en steeds toenemende twee-verdieners model). De burger wordt haastiger en individueler daardoor. Diegene die geboren is in zo’n milieu en niet beter weet (en dat zijn de meesten van ons) wordt onbewust en automatisch materialistischer. Zijn geest is gefocust op geld. Dit maakt hem asocialer en egoïstischer (gras bij de buren is groener). De haast en de focus op materie zorgen voor meer individualisering. Die leiden weer tot meer stress en meer depressies.

Doordat ouders steeds allebei moeten werken en soms tegen hun zin, hebben ze minder tijd voor hun baby’s en voor hun kinderen. De kansen op liefdeloze kinderen in liefdeloze gezinnen neemt daardoor toe. Moeders komen na het werk gestrest thuis en hebben minder energie over voor het gezin.

Dit is nog maar een fractie van de problemen die we allemaal te danken hebben aan het fractioneel bankieren systeem. Dit systeem is tegelijkertijd er in geslaagd ons slaperig te houden. Geef mensen smartphones, platte schermen, auto’s die ze makkelijk met leningen kunnen nemen, houd ze bezig met amusementen en laat ze lekker dromen, dan heb je zo succesvol zombies gecreëerd zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Laat ze wennen aan actiefilms met veel oorlog, bloed en geweld er in dan wennen hun hersenen (amygdala om precies te zijn) waardoor ze minder hoeven te schrikken of empathisch te zijn voor mensen die aan de honger of die aan die oorlogen lijden. Al die gruwelijkheden in het nieuws worden een automatisme die het menselijke brein langzamerhand accepteert en die dan tegen je zegt dat het bij het leven hoort.

We verzeilen ons zonder dat we het in de gaten hebben in twee toestanden: apathie en in normalcy bias.

Over apathie lees het volgende:

https://badryouyou.wordpress.com/2012/08/02/behoeden-voor-apathie/

Lees hier meer over Normalcy Bias:

https://badryouyou.wordpress.com/2012/06/17/blanco-stemmen/

Badr Youyou

Advertenties