Waar sta je voor als je dit niet weet?

Wist je dat in de islam zoiets wat ‘belasting’ heet niet bestaat? Het enige wat moslims hebben is de zogeheten ‘zakaat’. Dat is een bijdrage van 2.5 % die de rijken (wie in het bezit is van goederen die ongeveer 72 gram goud waard zijn waar er mee gehandeld en dus winst mee wordt maakt) aan de armen moeten betalen. Voor de rest is er niets wat extra betaald mag worden tenzij het land verkeerd in een crisis door droogte of een natuurramp of of… Geleerden hebben gezegd dat er dan nog meer geïnd mag worden dan 2.5 tot aan 10 % als het nodig is. Ter informatie: Er bestaat geen enkel land wereldwijd die op deze manier haar economie toepast!

Dit is een eerlijk systeem. Wat wij nu aan belastingen betalen is te absurd voor woorden en wij accepteren dat klakkeloos omdat we geboren zijn ten midden van dit systeem en we weten niet beter. Wat de meesten niet beseffen is dat de reden waarom we met zijn allen absurd zoveel belasting betalen is te danken aan het huidige monetaire systeem die het fractioneel bankieren hanteert wat gebaseerd is op schulden en rente.

Het fractioneel bankieren zorgt dat de economie draait op schulden die gecreëerd zijn met geld die de banken letterlijk uit het niets in een computer hebben getypt om die vervolgens op je rekening te zetten als ‘echt’ geld. Jij moet die schuld terugbetalen met ook nog rente er bij die je maar moet zien te vinden. In werkelijkheid bestaat dat geld niet eens. En toch moeten we de banken zien dat terug te betalen hoe dan ook.

Dit monetaire systeem is geheel haram in de islam en de moslim is verplicht dit systeem te bestrijden. Het is zelfs erger dan slechts de riba (rente/woeker) die we ontvangen of betalen, want ook het geld dat er in omloop is, is geen echt geld, maar verzonnen geld door de bank die niet afkomstig is van iets waardevols.

Ik heb niet de indruk dat de meerderheid moslims dit echt beseffen. Iedereen doet gewoon vrolijk mee met dit systeem en accepteert de dingen zoals ze zijn. Wees anders, stap uit de doos waarin je zit en denk van buiten af. Ga niet met de kudde mee en leer zelfstandig te denken.

We willen als moslims graag ons geloof dienen, maar we doen dat daar waar het makkelijk kan. We stellen weinig prioriteiten terwijl dat in de islam verplicht is. God vervloekt het handelen met riba/ rente omdat het de oorzaak is van armoede en alles wat er bij komt kijken. Moslims willen graag voor hun geloof opkomen, maar beseffen niet dat de ellende wereldwijd die moslims zo economisch achter stelt begint bij het fractioneel bankieren die de wereld in arm en rijk heeft verdeeld.

Dit is een onderwerp wat meer schrijven vergt, maar ik weet dat niet iedereen zo dol is op lange teksten. Mocht je interesse hebben dan verwijs ik je naar meerdere columns van mij en video’s die ik heb geplaatst op mijn weblog.

Ik maak me ontzettend veel zorgen om de moslimgemeenschap. Ze proberen hun best te doen, maar ze stellen geen prioriteiten. Het is leuk allemaal al die lezingen over de islam, manieren leren, hel en paradijs, hoofddoek, trouwen, seks voor het huwelijk en al dat soort onderwerpen. Niet dat ik dat bagatelliseer, maar stikken bij dit soort onderwerpen haalt de moslimgemeenschap zowel hier in Nederland als in de rest van de wereld niet uit hun miserie. Onze probleem is niet gebrek aan geloof, want als dat het was dan zouden Westerse landen die nog minder gelovig zijn niet in staat zijn geweest om machtiger te zijn dan alle moslimlanden bij elkaar. Onze probleem zit in het feit dat we de kennis over wereldse zaken niet hebben. We worden door de slimme landen gebruikt door ons bezig te houden met geloofszaken die op individueel niveau wel belangrijk zijn, maar landelijk en internationaal weinig invloed hebben.

Wil je het probleem aanpakken dan dienen moslims naast onder andere de Occupy beweging de strijd aan te gaan tegen het fractioneel bankieren systeem. Pak aan het hebzuchtige kapitalisme bij de wortel. Onze grootste vijand is niet wie in wat gelooft, maar op de eerste plaatst de elite die het huidige monetaire stelsel verdedigen, die als maar geld laten printen en de crisis laten toenemen. We worden gebruikt en zoet gehouden met deze verkiezingen om ons te laten geloven in de illusie dat wij de ‘macht’ hebben over wie ons regeert.

Verdiep je in het fractioneel bankieren systeem, want het is de grote banken en multinationals gelukt om het onderwerp ‘economie’ voor iedereen saai te maken zodat men de touwtjes loslaat en die banken de baas laat spelen over het geld. Jij als burger hebt meer macht dan je denkt. Je moet alleen het vertrouwen in jezelf terug winnen en de juiste informatie raadplegen. Veel in feite hoef je niet te weten. Weet alleen dat het geld wat er nu in omloop is, gecreëerd geld is uit het niets en dat het allemaal bestaat uit schulden die wij terug moeten betalen met rente er bij. Er zijn op het internet video’s die zelfs een persoon met het IQ van een Orang-Oetan kan begrijpen. Zoek dan geen excuus door jezelf wijs te maken alsof dit onderwerp jou niet interesseert of niet begrijpt. Neem de verantwoordelijkheid en wees niet als de rest die alsmaar meelopen zonder dat ze weten waar ze naar toe gaan.

Ik attendeer de lezer om de volgende columns ook te lezen:

Moslims Ontwaak!

In opstand komen tegen het fractioneel bankieren is je prioriteit!

De volgende video legt je in het kort uit wat fractioneel bankieren is. Bekijk het en dan heb je kennis meegekregen die jouw visie bijstelt over het geld wat je elke dag in je portemonnee hebt of wat er op je bank staat.

Thrive: fractioneel bankieren en de FED (Nederlands gesproken)

Badr Youyou