Wanneer is het wel waard om te demonstreren?

Wat heeft het voor nut om te willen gaan demonstreren vanwege een film die gemaakt is door een individu, vraag ik me af. Moslims zouden moeten induiken in de biografie van de profeet om te snappen hoe hij met niet-moslims omging. Als men dat zou doen, dan zou men gauw er achter komen dat zulke demonstraties niet bij de islam horen en ook weinig terug kunt vinden in het leven van de profeet vrede zij met hem zelf. Er zijn genoeg redenen waarom men niet deel moet nemen aan zo’n demonstratie.

De belabberde film is gemaakt door een individu die gebleken is een oplichter en fraudeur te zijn. Hij was voorwaardelijk vrij en mocht officieel niet eens op internet of achter de computer zitten. Omdat dit een individuele actie is of het is gemaakt door een groepje islam-haters verdienen ze simpelweg die aandacht niet. Onze reactie hierop is de manier hoe de profeet vrede zij met hem omging met individuele gevallen. Hij vrede zij met hem werd meerdere keren door individuen bedreigd. Op een dag terwijl de profeet lag te slapen bij een boom met zijn zwaard naast hem, pakte een bedouin het op. Hij legde het zwaard vlakbij de hals van de profeet en zei: ‘wie gaat jou nu van mij redden?’. De profeet antwoordde: ‘God zal mij redden!’. Door een wonder kon de man de profeet niets doen en viel het zwaard op de grond. De profeet pakte het zwaard en richtte het op de man en zei tegen hem: ‘wie gaat jou nu redden?’. De man zei in alle eerlijkheid ‘niemand’. De profeet liet hem daarna gewoon gaan. Later kwam de man terug en legde de geloofsgetuigenis af.

Dit is maar één van de voorbeelden waarin de profeet met wijsheid reageerde op individuele gevallen. In vrijwel alle individuele incidenten vergaf de profeet de vijanden, tenzij wanneer hij iemand rechtvaardig veroordeelde om hem als voorbeeld te stellen voor de gemeenschap. We leren in de islam dat reageren op de fout van een individu vaak te maken heeft met emotie en niet met verstand. We weten dat alle demonstraties die naar aanleiding van de film aangehouden werden dat de motief daarvan een emotionele motief is. Als mensen emotioneel reageren, dan kan het vroeg of laat mis gaan.

Maar in welke gevallen is het wel waard om te demonstreren? Dat zou in het geval kunnen zijn wanneer de film goed zou zijn gekeurd door de Amerikaanse overheid bijvoorbeeld. Of dat de film zou zijn gemaakt door een erkende autoriteit of organisatie zoals Hollywood of een officiele instantie. In dat geval is er duidelijk sprake van opzet in het spel en is de overheid en deze instantie duidelijk bezig met het verspreiden van haat. Het heeft in dat geval als beweeg reden een politiek motief. We weten dat de Amerikaanse overheid zich sterk heeft gedistantieerd van de film en het is ook gebleken dat de overheid niets mee te maken heeft. Iedere idioot kan zo’n film maken.

Betekent wat ik hierboven allemaal zei dat men dus helemaal niets moeten doen tegen deze anti-islam film? Natuurlijk niet. Helemaal negeren is ook geen goede optie. We moeten wel protesteren, maar dan op een intellectuele manier en dit kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld dat imams bij elkaar komen en hierover vergaderen om te bestuderen welke manier het beste is om een respons te geven. Denk aan het houden van extra lezingen, bijeenkomsten, seminars en islamitische festivals waarin men de profeet vrede zij met hem eert. Maar ook het uitnodigen van niet-moslims om kennis te maken met het ware gezicht van de islam en vooral kennis maken met de biografie van de profeet. Men kan ook protesteren door middel van petities die ondertekend worden en aan de overheid of aan de Amerikaanse ambassade overhandigen. Men kan op televisie reageren en op de radio, in de kranten en op het internet et cetera. Kortom: er zijn manieren zat hoe men beter protesteert.

Wat mij het meest frustreert is dat er wel dingen gebeurd zijn die demonstraties wel waardig zijn, maar toch niemand zich daar om heeft bekommerd. Het volgende is een voorbeeld: de president van de VS krijgt wekelijks een lijst met daarop tientallen namen van mensen die leden zouden zijn van Al Qaida die hij ondertekend als toestemming om ze te mogen doden met drones. Lees het volgende artikel:

Obama OKs kill lists used in drone strikes

Dit is regelrecht executeren van mensen zonder enige proces. Pure criminaliteit en schending van mensenrechten van de bovenste plank. Hier heb ik niemand iets over horen zeggen. Stel dat moslims en iedereen hier wel over zou gaan demonstreren, wat kan dan de VS over zeggen? Op deze manier breng je de regering wel in verlegenheid en onthul je hun ware aard en crimineel gedrag.

Waar zijn de moslims gebleven toen het nieuws naar buiten kwam dat het Amerikaanse leger onderwijs gaf aan toekomstige militairen en leiders dat Amerika in oorlog is met de islam en moslims? Of heeft men dat bericht gemist? Het stond in alle kranten en was internationaal bekend:

Legeropleiding VS waarschuwde voor ‘complete oorlog tegen de islam’

Als we eerlijk moeten zijn tegenover onszelf dan zouden we dit eerder schokkend vinden dan zo’n flut film. Het opleiden van toekomstige leiders dat de islam en moslims gevaarlijk zijn is veel gevaarlijker en heeft meer ernstige gevolgen dan de misdaden die begaan worden door één persoon. Want zoals God in de Koran vermeld: ‘Fitnah is erger dan het doden’ (2: 191). Fitnah betekent o.a. het verspreiden van onrust en chaos.

Waar je nog meer over kan demonstreren is de onvoorwaardelijke steun van de VS aan Israël. De oorlog in Irak die dankzij Bush nu al meer dan een miljoen levens heeft gekost en om het maar niet te hebben over het aantal hoge kanker en misvormde Iraakse baby´s dankzij het veelvuldig gebruik van verarmd uranium? Of wat dacht je van de FED? De banken en de elites die de economie dankzij het fractioneel bankieren systeem in gevaar hebben gebracht? Die het leven van de hele maatschappij direct en indirect verzuren dankzij de crisis? Om maar niet te spreken over het leed van de bevolkingen in zowel in welvarende als niet-welvarende landen? Wist je dat vrijwel alle oorlogen en conflicten die er nu gaande zijn te maken hebben met de hebzucht van de multinationals en de banken die ze in hun bezit hebben? Wie denk je wie het meest profiteert van die oorlogen en spanningen in de wereld? Denk je dat dat Obama is? Obama is maar een marionet. Hij zal na maximaal de komende vier jaar – indien hij gekozen wordt – gewoon vervangen worden door een nieuwe marionet.

Probeer eens wat te lezen over de oorlogsindustrie om te weten hoe dat gaat. Wie er achter staat en welke banken dat steunen. Onderzoek hoe oliemagnaten invloed hebben op de politiek en kijk naar de politiek van achter de schermen. Wat je op tv ziet is waar men je mee bezig wil houden en helaas gaat iedereen met de massa mee en demonstreert met geweld ook nog tegen iets wat totaal niet de aandacht waard is.

Je hebt van die jongeren die maar een paar jaren bekeerd of teruggekeerd zijn tot de islam en die uit enthousiasme klakkeloos mee gaan demonstreren. Of ze denken met hun (morele) steun aan Al Qaida dat ze bij het juiste eind hebben. Wat ze niet in de gaten hebben is dat zij net als Al Qaida gewoon als instrumenten worden gebruikt om de massa bezig te houden dat de wereld bang moet zijn voor het terrorisme.Voed angst in een volk, dan heb je ze in je greep.

Wil men slim zijn en opkomen voor zijn geloof en waar de gehele mensheid wat aan heeft? Kijk dan verder dan je neus lang is. Mensen moeten zich niet laten leiden door wat slechts de kranten naar buiten brengen. Een of andere idioot maakt een belabberde film en iedereen ontfermt zich hierover.. boe hoe.. Is ons geloof echt dat waard?

Lees:

Hoor jij bij de massa?

Of lees:

Massahysterie vanwege een beledigende film

Badr Youyou

Advertenties