Links is beter dan rechts

Mensen die links denken kijken meestal verder dan hun neus lang is. Ze maken zich meer zorgen om de natuur, om de dieren, om het welzijn van de mens en in het geheel om de planeet aarde. Ze zijn socialer en geven meer om diegenen die het minder goed hebben dan zichzelf. Ze komen op voor asielzoekers en is hun motto dat geen mens is illegaal. Ze zien niet een ‘Turk’ of een ‘Marokkaan’ of een ‘asielzoeker’ of een ‘jood’ of ‘moslim’, maar wat ze het meest zien is een ‘mens’. Daarom zijn ze niet islamofobisch en ook niet xenofobisch. Daarom zijn vrijwillige werkers vaak links en vaak zijn de artsen zonder grenzen die arme mensen in arme landen helpen ook links.

Wat ook opvalt, is dat ze objectiever en helderder naar de zaken kijken. Ze snappen dat economie niet opgelost kan worden door slechts bezuinigingen en nog meer privatisering. Ze protesteren en demonstreren het meest tegen de hebzucht van het banken kartel, het IMF, ECB, ESM, de FED et cetera.

Vaak zijn ze niet te spreken over Israël of het beleid van de VS. Rechtse mensen vinden dat Israël vrijwel altijd gelijk heeft en dat de VS haar moet steunen. Het zijn de linkse mensen die tegen nucleaire energie zijn en tegen conglomeraten zoals Shell die in de Noordpool wil gaan boren. Ze leven bewuster en zijn tegen genetisch gemanipuleerde voedsel. Daarom zijn ook de managers en directeurs die verslaafd zijn aan bonussen en hogere salarissen meestal rechts.

Ze komen verder meer op voor de vrijheid van godsdienst en vinden dat alle religies gewoon met elkaar dienen samen te leven. Ze zijn er niet tegen dat je een gezichtssluier wilt dragen zolang dat je eigen keuze is en ze zijn meestal geen voorstanders van het ‘boerkaverbod’.

Eigenlijk zijn linkse mensen minder angstig dan rechtse mensen. Rechtse mensen baseren hun ideeën op materie, hebzucht en op winstbejag. Valt er van iets te profiteren ongeacht of dat wel of niet schadelijk is voor de natuur, dan gaan ze er voor. De steun voor de oorlog tegen Iran, komt ook alleen maar uit die hoek. In de VS zijn het ook vrijwel alleen de rechtse mensen die vinden dat burgers in het bezit mogen zijn van wapens. Geen enkel persoon die links is zou een oorlog willen steunen. Het waren de linkse mensen die tegen de Vietnamoorlog waren en niet de rechtse.

Al dit soort gedachten zijn gebaseerd op angst die leidt tot vooroordelen. Angst maakt je ook hebzuchtig. Je wilt meer en meer, want in je achterhoofd achtervolgt je de angst dat je misschien op een gegeven moment niets meer hebt. Ze hebben een angst voor de islam, een angst voor hoofddoeken en angst voor minaretten. Angst voor mensen die een andere kleur hebben of anders er uit ziet dan hen. Angst dat het land te vol raakt en angst om een baan te bieden aan een ander uitziende persoon. Daarom houden Rechtse mensen het graag bij hun eigen ‘soort’. Elites en bekakte mensen (die altijd rechts zijn) gaan vrijwel altijd alleen om met anderen uit hun eigen milieu. Zijn ze niet rijk, dan zijn het van die tokkies die in hun blanke wijken bij elkaar wonen. Of ze wonen in dorpen waar geen enkele buitenlander te bekennen is. Zo niet dan heb je ook van die wannabe elites.

Kortom: hoe je het wendt of keert; links is beter dan rechts.

Badr Youyou

Advertenties