Het bestaansrecht van Israël onder de loep

Objectief bekeken heeft Israël niet eens een recht van bestaan aangezien het land met militaire en financiële middelen is gesticht. We dienen ook eerlijk te zijn dat de enige reden waarom Israël bestaat is te danken aan het feit dat ze nog altijd militair gezien, machtiger is dan alle buurlanden en niet omdat ze een soevereine staat is die altijd al in haar ‘eigen’ land heeft gewoond en dat ze haar aanwezigheid in het Midden-Oosten een vanzelfsprekendheid zou zijn. Door een vies politieke spel van de Engelsen en de VS later, dankzij uiteraard de macht van de Rothschilds, was het ze gelukt om Israël te laten stichten. Wie het nog niet weet: De Rothschilds hadden (en hebben nog steeds tot op heden) de macht over de Westerse Centrale banken. Met het bloedgeld die ze aan WOI en later WOII verdiend hadden, hebben ze de oprichting van Israël sinds de Balfourd-verklaring gefinancierd. Voornamelijk Edmond James de Rothschild had zijn vinger het meest in de pap.

Daarnaast is Israël gesticht in een periode waar imperialisme volop aan de gang was. Vrijwel alle Arabische landen waren bezet door verschillende Europese landen. Heel Noord-Afrika was in de handen van Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en de Duitsers (die waren daar heel kort geweest). Landen van het Midden-Oosten precies hetzelfde: Libanon, Syrië, Irak en Jordanië, daar waren de Fransen en Engelsen het meest actief.. De monarchie van het wahabistische Saoedi-Arabië was ook volledig onder de controle van zowel Engeland (als eerste) en daarna de VS na het ontdekken van olie in 1934.

Het erkennen van de staat Israël is op zichzelf al een misdaad, laat staan als men de raketten die uit Gaza worden beschoten veroordeeld.

Mensen die praten over vrede tussen Palestijnen en Israël zijn naïef en zelf slachtoffer van het systeem waarin ze zijn geboren. Ze accepteren klakkeloos het idee dat Israël een soeverein land is omdat ze het bij ze met de paplepel werd ingegoten. De VN die destijds de zionistische entiteit heeft erkend stelde destijds weinig voor. Die was vooral vertegenwoordigd door Westerse landen die op dat moment de helft van de wereld aan het kolonialiseren waren (imperialisme).

Los van het bovenstaande allemaal is het velen ontgaan dat moslims waar dan ook ter wereld en de Arabieren in het algemeen een zeer hatelijk (terecht ook) gevoel hebben naar Israël en de zionisten. De manier hoe ze in de Arabische wereld naar de zionisten kijken is erger dan hoe een Westerling kijkt naar een kale neonazi die de Hitlergroet geeft. Westerse media verdoezelen dit graag omdat zij liever een beeld zien waarin Israël ‘geaccepteerd’ wordt in het Midden-Oosten. Het enige wat Israël op dit moment heeft gered zijn de dictaturen in de regio die één voor één aan de macht zijn gebleven dankzij de VS die een hand boven hun hoofd houdt, met daarnaast de goede wapenhandel waar zowel de VS als de Europese landen tientallen miljarden dollars en euro’s aan verdienen. Als er democratie en vrijheid was in de Arabische wereld, dan was Israël verleden tijd geweest.

Tegen diegenen die denken dat Israël een onafhankelijke staat is en dat men daar maar aan moet wennen, zeg ik het volgende: jij hebt weinig verstand van de geschiedenis en weet niet hoe de wereld en de politiek in elkaar zit. Wie een beetje verstand heeft van de geschiedenis weet dat 64 jaar bezetting (sinds 1948) weinig voorstelt. In het verleden zijn er rijken en imperiums geweest die honderden en sommigen zelfs bijna een heel millennium hebben geregeerd, maar toch niets van ze is overgebleven. Om maar een paar te noemen: Het Perzische rijke, het Romeinse, het Spaanse, het Portugese of de Franse of Engelse, Ottomaanse, Arabische… Niet zolang geleden was de Sovjet Unie de grootste en machtigste naast de VS. Wat is er van haar overgebleven? Nu de VS nog, maar let maar op mijn woorden: die begint al te wankelen en is zij ook aan de beurt. Dan zullen we zien hoeveel steun er zal overblijven voor Israël.

Mensen moeten niet naïef zijn en zichzelf laten meesleuren met de media van de massa. We don’t want to be a sheeple, do we?

Lees ook:

Hoe definiëer je een gezwel?

Badr Youyou

Advertenties