Enkele misdaden van het zionisme uit het verleden – Irgun

De meesten van ons hebben het over de misdaden van Israël sinds haar oprichting vanaf 1947, maar wist je dat daarvoor verschillende zionistische terroristische organisaties waaronder Irgun, veel aanslagen en moorden hebben gepleegd die voornamelijk gericht waren op de Palestijnen? Een van de oprichters en leiders van Irgun was Menachem Begin. Deze terrorist werd later premier van Israël van 1977 tot 1983 die met Anwar Assadat de Camp David-akkoord heeft bereikt. Waar hij ook verantwoordelijk voor is samen met nog een andere terrorist die ook premier werd is Yitzhak Shamir, is het bloedbad in Deir-Yassin waar ongeveer 200 mannen en vrouwen werden afgeslacht. Niemand overleefde deze massaslachting. Zelfs zwangere vrouwen werden vermoord en hun foetussen lagen gewoon op de grond. Een VN-inspecteur destijds die de doden moest tellen viel flauw van wat hij zag.

De foto wat je hierboven ziet is een van de slachtpartijen in Deir-Yassin destijds. Er zijn nog meer slachtpartijen geweest in andere dorpen die van de kaart zijn geveegd, maar deze steekt de kop op.

Op de volgende link vind je een aantal aanslagen die de terroristische organisatie Irgun heeft gepleegd tussen 1937 tot 1948. Vrijwel de meeste aanslagen waren gericht op de Palestijnen:

List of Irgun Attacks

Op de volgende lees je nog een lijst van het aantal bloedbaden van de zionisten sinds 1948:

List of Massacres in Israel

Badr Youyou

Advertenties