Jihadisten weten dat ze het niet van hun verstand moeten hebben

jihadshahadaworldWie militaire jihad boven zijn verstand stelt is iemand die meer in de taal van spieren gelooft dan de taal van het verstand. Feitelijk is het sterkste wapen die wij hebben het brein (verstand). Het is ook het grootste geschenk van God aan de mensheid. Het is zo krachtig dat God zelfs de mens boven alle schepselen heeft verkozen vanwege het verstand die hij heeft. God heeft zelfs vertrouwen in de mensheid dankzij dat verstand, anders zou de mensheid – zoals wij moslims dat geloven – allang vergaan.

Dus wanneer iemand vindt dat hij de taal van spieren meer moet laten gelden dan die van het verstand, zegt hij feitelijk daarmee dat hij geen vertrouwen heeft in zijn verstand en feitelijk ook niet in God. Maar dat is logisch. Een persoon die het hardst schreeuwt en zijn spieren wil laten zien, zegt in feite daarmee dat hij niet meer dan dat te bieden heeft. Hij voelt al te goed dat hij met verstand anderen niet kan verslaan en dus is de enige optie die hij nog over heeft: geweld. Maar hij verpakt het slim (onbewust eigenlijk) met termen die hem dan het gevoel geven dat hij er niet naast zit. Daarom zijn termen zoals ‘jihad’ heel erg voor de hand liggend en is het voor hem ook een soort ‘licence to kill’.

Geloof het of niet, het gebruiken van geweld of het verheerlijken ervan zit in de menselijke ‘natuur’ wanneer mensen te veel psychische frustraties en/ of angsten in zich hebben laten opstapelen. Waarom denk je dat actie of films waarin veel geweld voorkomt bij veel mannen erg populaire zijn? De meest onschuldige persoon uit het door zich ervan te genieten in films o.a. en de andere die minder onschuldig is geniet ervan onder het mom van geloof, sekte, politiek et cetera.

Over de foto:

Voor wie geen Arabisch kan: op de foto staat de islamitische credo: ‘Er bestaan geen goden behalve God en Mohammed is God’s boodschapper’. De foto heb ik overgenomen van een profiel van iemand die jihadistisch denkt. Het illustreert dat de wereld zal dus door middel van jihadisme veroverd worden. Een typische fantasie van een typische jihadist.

Badr Youyou

Advertenties