Beroep doen op eigen verstand is een zware last voor fanatici

Fanaticism - killWie het strafsysteem beschouwt als de oplossing voor de problemen van een samenleving, heeft dezelfde mentaliteit als die van een ouder die denkt dat het straffen van zijn kind de juiste opvoeding is.

Sharia-roeptoeters denken bij het woord ‘sharia’ dat ze het strafsysteem moeten invoeren en daarmee o.a. criminaliteit en andere problemen te kunnen oplossen. Dat komt omdat ze zelf niets anders gewend zijn dan angst inboezemen op de ander en daarmee door middel van repressie hun zin te kunnen krijgen.

Als je als kind straf hebt meegemaakt, dan is de kans groter dat je later ook gaat geloven dat straf de juiste middel is voor het oplossen van een probleem. Zodoende spreken straffen binnen de sharia veel sharia-roeptoeters aan omdat ze die feitelijk in zichzelf herkennen.

Puur islamitisch bekeken moet je het echt alleen van akhlaq (ethiek, moraal, gedragscode en gedragsetiket) hebben. Wat betekent dat iemand een strijd (innerlijke jihad) aangaat met zichzelf om te streven naar een betere mens en dat doe je in combinatie met het wensen voor anderen wat je voor jezelf (het verrichten van goede daden) wenst. Kortom: ‘een beter milieu, begint bij jezelf’.

Maar dit laatste schijnen velen niet voldoende te vinden en weet je waarom niet? Omdat ze eigenlijk weinig zelfvertrouwen en geen hoge dunk van zichzelf hebben. Ze voelen zich feitelijk ‘verloren’. In plaats van het nemen van eigen verantwoordelijkheid, leggen ze die neer bij de godsdienst (sharia in dit geval), strafsystemen, regels, wetten, repressie, dogma’s en dergelijk. Zelfs hun fitrah (natuurlijke aanleg om een goede mens te zijn) vertrouwen ze niet eens en smijten onbewust de uitspraken van de profeet tegen de muur aan alsof hij en God het daar nooit over gehad hebben. Ook is ‘vrijheid’ hun grootste vijand. Daarom hoor je ze zelden praten over de waarde van vrijheid. In tegendeel: voor hen is vrijheid een ‘Westerse’ verzinsel (wat niet waar is) en een open deur voor de duivel waar hij mee de wereld wil bederven. Wat religieuze fanatici niet beseffen is dat God voorgeschreven heeft dat de mensheid vrijheid krijgt alvorens Hij besloot hen op aarde te plaatsen.

Dit krijg je als je dus geen verantwoordelijkheid neemt en vooral niet jezelf kan vertrouwen, maar je denkt alleen goed te kunnen handelen als je door een hogere hand (regels, wetten, dogma’s, regering…) aangestuurd kan worden.

Het is een van de grootste fouten waar ik fanatieke religieuze mensen en islamisten op betrap. Zolang men dit gegeven niet beseft en hier niet bij stil staat, zal hij blijven in de illusie geloven dat hij afhankelijk is van anderen (leiders) die hem vertellen wat hij wel en niet moet doen. Zodoende zal hij blijven beroep doen op heilige schriften (wetten) waardoor hij zijn verstand (fitrah o.a.) opzij zet of zelfs uitschakelt om vanuit zichzelf te kunnen denken.

Badr Youyou