De walhalla islam

A nation of sheepEen ontzettend goed stuk (zie de link naar het artikel van de Volkskrant). Steeds meer Nederlanders keren de overheid, instanties en de banken de rug toe. Dit is hoe het moet. Als meer mensen dit gaan doen, dan hebben de graaiers (lees: overheid, conglomeraten en banken) een groot probleem.

Je kan geen vrijheid waarderen als je zelf niet de stappen neemt om je eigen vrijheid te waarborgen. Werken voor je vrijheid betekent dat je steeds meer zelfstandigheid zoekt en jezelf meer bindt met soevereine mensen die daarin ook geloven. Wie meegaat met de massa en doet wat zij doen omdat hij het gewend is en niets beter weet, is iemand die makkelijk het slachtoffer kan worden van opgelegde regels van hogere hand. In het geval van een overheid die niet deugt, zal hij zichzelf makkelijk laten boeien om een gevangene van die overheid te worden. Dat komt omdat hij zelf niet nadenkt, maar alleen binnen de kaders van het ‘systeem’ denkt die de overheid via onderwijsinstellingen hem met de paplepel heeft gegoten.

Dit is de reden ook waarom het mij niet interesseert wat iemand’s afkomst of religie is. Ook moslims zullen mij niet boeien als ze hetzelfde gedrag vertonen. Ze versieren zichzelf heel veel met de islam van de buitenkant, maar als het komt tot zaken die er echt toedoen, zie je ze daarin niet of weinig actief. Namelijk solidariteit zoeken en dan bedoel ik niet alleen onderling (wat ze sowieso te weinig doen), maar met iedereen die bezig is om te strijden tegen een economisch bestel (fractioneel bankieren systeem) die hen slaaf maakt van overheden, conglomeraten en banken.

Al die walhalla binnen de moskeeën, dat gekus, zogenaamde ‘broederschap’/ ‘zusterschap’… geknuffel en gemaakte hogere sferen gedrag om je voor te doen als een godvrezende, zie ik als een theatraal gedrag waar de islam noch de samenleving wat aan heeft. We zijn veel te veel bezig met de buitenkant en met onze eigen op neiging gebaseerde islam. Wat er echt toedoet en waar de islam naar roept zoals het bestrijden van rente (riba), verzet tonen tegen de grote tirannen zoals de banken, conglomeraten die alles onder controle hebben, het streven naar eigen rentevrije geld of rentevrije bank et cetera… daar zie je zelden activiteiten over. Maar ook niet het zoeken naar mensen die zich daar mee bezig houden.

Bank coorporations politiciansDe grote schande is dat niet-moslims in Nederland zich veel actiever bezig houden met het bestrijden van het rentesysteem dan moslims. Terwijl het feitelijk juist andersom had moeten zijn. Ons geloof waarschuwt ons veel meer voor rente dan in elke andere religie, maar wij doen daar te laks over en stellen dat niet eens als prioriteit. Dit is de reden waarom ik vaak zeg dat moslims de islam heel erg aan hun grillen passen. Ze vinden een lange baard, zogenaamd ‘islamitische’ kledij, de discussie over niqabs en hoofddoeken en al dat soort onderwerpen veel belangrijker. Maar om te beseffen dat al deze problemen een onderdeel zijn van een ‘systeem’ en dat men het probleem bij deze bron moeten aanpakken, zijn ze op een of andere manier daarin veel te verlamd of niet intelligent genoeg om het te beseffen.

Serieus waar, de islam die wij vandaag de dag hebben gecreëerd staat erg ver ver van de echte islam waar God en zijn boodschapper meekwamen. Met hoge minaretten of een knuffel-moskee islam met slechts een baard en een hoofddoek die men als prioriteit stelt, kom je niet verder. Dat zijn voor mij slechts uiterlijkheden en oppervlakkigheden.

Wat ik hierboven schreef was eigenlijk niet mijn bedoeling. Ik wilde slechts onderstaande link delen die ik jullie van harte aanraad om te lezen.

‘De surveillancestaat leidt tot een schaduweconomie van repareren, ruilen en oogsten’

Badr

Advertenties