Claimen dat God aan je kant staat voortvloeit uit arrogantie

Muslim gives water to thirsty catEen moslim die denkt dat God aan zijn kant staat en niet aan de kant van een andere religieus persoon of andere moslimgroepering, is per definitie een egoïstische arrogante moslim en is hij God voor zichzelf aan het claimen. Hij doet dat niet om God tevreden te stellen (als monotheïst), maar eerder om zijn onzekere persoonlijkheid te sussen dat hij goed en terecht zit en vanuit die positie denkt anderen te kunnen vertellen wat ze namens God, wel mogen en niet kunnen doen.

Hij doet dat dus om zijn eigen positie te versterken, aandacht te krijgen, voor erkenning en eigen zelfwaardering. Hiermee gaat hij volledig voorbij het idee van het monotheïsme, namelijk dat al je intenties en daden volledig op God’s tevredenheid gebaseerd moeten zijn. Daarom zijn al die islam-schreeuwers die graag iets willen opleggen niet echt monotheïsten, maar mensen die uit angst hun wil willen opleggen, maar dan in de naam van God.

Stel je vertrouwen dus niet in een politieke partij dat God gebruikt voor eigen doelen (zoals dat gebeurt in veel moslimlanden) en zeker ook niet in mensen die vaak suggereren dat ze namens God aan het praten zijn doordat ze hun meningen altijd gepaard te laten gaan met God’s Woorden uit de Koran. Ze willen je namelijk laten geloven dat God aan hun kant staat en dus dien je hun advies te volgen.

Link naar Facebook.

Badr youyou