Je ex missen is geen teken dat je haar terug wil

Sad faceAls het uit is tussen jou en je ex en je wil niets met hem/ haar te maken hebben, maar toch maak je weleens momenten dat je hem/ haar mist. Dan betekent het niet dat je hem/ haar terug wil of dat jouw gevoel naar hem/ haar verlangt. In feite is dat gemis slechts een verwerkingsproces om je verleden met hem/ haar los te laten.

Wel zeg ik erbij dat mannen met dat gevoel minder mee goed om kunnen gaan dan vrouwen. Het is eenmaal zo dat vrouwen over het algemeen beter zijn met het verwerken van hun emoties dan mannen. Als een man dan zijn ex mist, dan trekt hij snel de conclusie dat hij eigenlijk bij haar wil zijn. Daarom is het zo dat veel mannen na een scheiding moeite hebben met het loslaten van hun exen. In sommige gevallen kan het trouwens wel kloppen, maar lang niet altijd. Vooral als het echt uit is tussen jullie en je verstand zegt dat je niet meer met hem/ haar wilt zijn. In dat geval is al het ‘gemis’ wat je voelt gewoonweg een verwerkingsproces en geen echt gemis.

Onze gevoelens spreken een eigen taal die heel anders is dan de taal van ons verstand. Leer je de taal te spreken van je gevoelens, dan zal dat je helpen om beter om te gaan met situaties en dus ook met het verwerken van een probleem.

Je kunt ook op Facebook reageren. Klik hier.

Badr Youyou