Voor mensen die nog niet zo veel kaas van de Midden-Oosten politiek hebben gegeten

demonstratie pro-MorsiSyrië heeft als bondgenoot Iran. Iran is een vijand van de Saoediërs en de Verenigde Staten. Saoedi-Arabië is niet in de clinch met Syriërs om religieuze, maar om politieke redenen en vooral om er alles aan te doen de regio veilig te stellen voor Israël. De opdrachtgever hiervan is de VS. Als de VS tegen de Saoediërs zeggen spring, zeggen de Saoediërs: ‘hoe hoog?’.

De Jihadisten die in Syrië vechten, vechten wel tegen Assad omdat ze hem zien als een tiran wat ook klopt. Jihadisten kwamen niet uit Saoedi-Arabië, maar op de eerste plaats van Al Qaida en de meesten zijn vrijwilligers uit verschillende landen. Van Marokko tot aan Afghanistan en ook uit Europa. Iedereen die zich geroepen voelt en sympathiseert met het Syrische volk gaat daarheen. De komst van de jihadisten naar Syrië is op zijn vroegst in december 2011 begonnen. Daarvoor waren het Syrische gedeserteerde militairen die tegen Assad hebben gevochten met aan de leiding de gedeserteerde kolonel Riad al-Asaad vanaf juli 2011. Het jihadistische Jabhat Al Nusra begon pas midden januari 2012 actief te worden in Syrië. De komst van alle salafisten naar Syrië is maar te danken aan één ding: namelijk het overmatig geweld van Assad tegen de burgers die in opstand kwamen.

De rol van de Saoediërs kwam veel later. Zij lieten hun wahhabistische imams, propaganda verspreiden dat er een oorlog is tussen soennieten en sjiieten om de jihadisten nog meer op te jutten. Dit gedrag van Saoedi-Arabië hebben we eerder gezien. Namelijk in de jaren tachtig toen zij in opdracht van de Amerikanen jihadisten hebben gestuurd om zogenaamd te vechten tegen de ‘vijanden van de islam’ De Sovjet Unie destijds. Jihadisten gingen massaal vechten in Afghanistan tegen de Russen waaronder Bin Laden die daar oprees met de volle steun van de Amerikanen. Het ironische is dat het Westen destijds ook achter de jihadisten stond en ze heetten ‘mudjahideen’. Zij waren ‘helden’ volgens de media. Want ja, ze vochten toen voor Westerse/ Amerikaanse belangen tegen de grootste vijand, namelijk de Sovjet Unie.

Sommigen met weinig verstand van politiek vinden het bizar dat de Saoediërs aan de ene kant het Egyptische leger steunen tegen de MB (die islamitisch is), maar aan de andere kant dezelfde Saoediërs de islamisten (wahhabisten) in Syrië steunen tegen het regime van Assad. en snappen niet hoe dat komt.

Obama-Al-SaudSaoedi-Arabië staat achter het leger van Egypte omdat de monarchie altijd tegen de Moslim Broeders is. De MB is van vroeg af aan een dreiging geweest voor alle Arabische regimes. Koning Hassan II, de overleden vader van de huidige Marokkaanse koning Mohammed 6 pakte in de jaren tachtig iedereen die lid was van de Moslim Broederschap. Er was zelfs in begin jaren tachtig een periode geweest dat je niet eens een lange baard mocht laten staan. Veel leden van de Moslim Broeders scheerden hun baarden uit angst om opgepakt te worden. Zelfs islamitische cassettebandjes van islamitische geleerden zoals bijvoorbeeld de beroemde Egyptische geestelijke Abdel Hamid Kishk waren verboden. Als je ze in huis had en het regime van Marokko kwam daarachter, dan werd je gewoon opgepakt en op de fles gezet (geen gein). Van martelingen tot aan de verdwijning van mensen waar tot op heden niemand weet waar ze zijn en of ze überhaupt nog leven. In vrijwel de meeste Arabische landen werden MB’s vervolgd, terwijl de MB helemaal niet militaristisch is en niets te maken heeft met jihadisme of salafisme. De reden waarom ze worden gezien als een groot gevaar, is omdat ze intellectueel en politiek betrokken zijn. Ze zijn ook een bedreiging voor de Saoediërs. Het Westen is ook bang voor de MB en dat geldt ook voor Israël. Erdogan van Turkije is ook afkomstig van de MB. We zien het groot succes van zijn partij die bewezen heeft dat ze tot op heden de beste regering hebben gehad in de hele geschiedenis van Turkije sinds Ataturk aan de macht was. De Nahda partij in Tunesië is ook de grootste partij en die zit ook in de huidige regering van Tunesië.

In Syrië werden altijd al leden van de MB gearresteerd en vermoord. De hoogste punt was het bloedbad die de overleden vader Hafid Al-Assad heeft aangericht. Toen hij twintigduizend aanhangers van de MB in Hamaa heeft vermoord. Zie: Bloedbad Hamaa. De Saoediërs steunen de MB niet in Syrië. Zij steunen de salafisten en salafisten zijn geen MB. Bashar Al Assad is net als de Saoediërs blij dat Morsi afgezet is.

Alle dictaturen in de Arabische wereld zijn tegen de MB. Simpelweg omdat de MB niet te koop is en het is ook de enige serieuze oppositie in het Midden-Oosten die in tegenstelling tot de salafisten, een middelmatige koers volgt en ook als enige groepering die zich inzet om een einde te maken aan de dictaturen aldaar. De westerse media samen met hun regeringen maken ook massaal propaganda om de MB in het negatieve daglicht te stellen. Dat hebben ze altijd al gedaan en dat doen ze nog steeds.

Het is betreurenswaardig te vernemen dat Nederlandse moslims of niet-moslims die helemaal niets van de MB afweten of slechts middels kranten en boeken hun kennis hebben verkregen, denken te weten hoe de vork in de steel zit. Wat ik sterk heb geconstateerd is hun grote vooroordelen over de MB die ze slechts gebaseerd hebben op wat ze meekrijgen van de mainstream informatie. Voor mij ben je pas een expert die over het Midden-Oosten politiek of over de MB iets te vertellen heeft, wanneer je de MB van dichtbij hebt gekend. Hun geschiedenis niet alleen via een blad te hebben gelezen, maar ook boeken die zij zelf hebben geschreven hebt gelezen, met hen hebt geleefd en persoonlijk meegemaakt dat je van dichtbij moet hebben gezien hoe hun activiteiten eruit zagen. Heb je dat niet gedaan, dan kan je wel de hele dag mij een verhaal vertellen over de MB, maar weet dan bij dezen dat je mening over het Midden-Oosten of over de Moslim Broederschap, zal ik met een handvol korrelzout nemen.

Link naar Facebook.

Badr Youyou