Hoe herken je een hypocriete islamofobe westerling met een dubbele moraal?

Slachtoffers van het bloedbad in Rabia Al Adawiyaplein

Slachtoffers van het bloedbad in Rabia Al Adawiyaplein

Terwijl de nieuwe Egyptische dictatuur mensen met scherp schiet en al over de duizend mensen gedood heeft, toch zie je de hypocriete islamofoben zoeken naar smoezen zoals de bewering dat de MB wellicht toch niet democratisch aan de macht is gekomen. Ze komen met dit soort praatjes omdat ze n…atuurlijk achter de afzetting van de MB door het leger stonden en juichten die actie van een paar weken geleden toe. Nu dat de gevolgen ervan de zoveel doden zijn, willen ze geen verantwoordelijkheid ervoor nemen. Ze hebben een gewetensbezwaar namelijk en durven hun blunders niet toe te geven.

Een misdadig geweten is dit. Het enige wat ik dit voor dit soort hypocrieten zou kunnen wensen om ze tot rede te brengen is dat een kogel van het Egyptische leger een van hun eigen familie treft en dan kijken of ze daarna dan gaan piepen of klagen over de MB of over het leger.

Dit zijn de types die de mentaliteit hebben van: “wir haben es nicht gewusst”. Zeer gevaarlijk. Ze komen ‘democratisch’ over, maar dan alleen als dat hen uitkomt. Deze Westerse hypocrisie is de reden waarom de Arabische dictaturen decennia lang altijd gesteund werden door Westerse landen. Ze gingen altijd als toeristen tijdens het regime van Mubarak en destijds klaagden ze nooit daarover, want de onderdrukking of de armoede in Egypte of in welke Arabische land dan ook was nooit hun zorg zolang ze maar daar als levenslange toeristen konden leven. Je merkt nu al hoe sommigen onder hen gewoon achter Al-Sisi staan. Ze hebben hun hypocriete monden vol van kritiek over de MB, maar over het geweld van het leger piept er een klein stemmetje met moeite uit hun mond om zich toch maar te voordoen dat ze tegen ‘elk’ geweld zijn.

Ik ben een vrij tolerant persoon, maar ik kan niet tegen mensen met een dubbele moraal en al helemaal niet tegen hypocrieten of onwetende islamofoben.

Lees of reageer mee op Facebook. Klik hier.

Badr Youyou