De islam zegt… en wat wat de moslims doen…

Seek the truthDe islam zegt: wees een vroom mens van binnen, dan zal je vroomheid van buiten uitstralen. Wat veel moslims doen, is vroomheid aan de buitenkant laten zien, maar weinig vroomheid van binnenuit uitstralen.

De islam zegt dat je je tong moet vrezen en dat je iets goeds zegt of beter kan zwijgen (uitspraak van de profeet), maar in de praktijk zijn diegenen die het hardst schreeuwen en dreigtaal gebruiken juist de religieuzen.

De islam zegt dat een gelovige moet barmhartigheid in zijn gedrag uit te stralen naar de gehele mensheid, maar het zijn juist de religieuzen die zichzelf namens het geloof superieur opstellen en denken te weten wat anderen nodig hebben.

De islam zegt dat je je als vrome moslim in je nobel gedrag en karakter moet onderscheiden van anderen, maar wat moslims doen is zich willen onderscheiden van anderen met baarden, hoedjes, hoofddoek en gewaden.

De islam zegt dat moslims zich moeten concurreren in het vullen van de rijen met gelovigen binnen een moskee, maar moslims concurreren met wie de grootste moskee en wie de hoogste minaret heeft.

De islam zegt dat het geloof zegeviert door het vergaren van kennis, wetenschap en ontwikkeling al moet je naar het uiteinde van de wereld ervoor gaan om die te vinden, maar moslims denken dat de islam zegeviert met spiertaal, wapens en het schreeuwen van ‘Allahu akbar’ bij geweld.

De islam zegt dat mensen zich van binnenuit met het geloof vrij moeten voelen, maar wat moslims doen is vrijheid beperken met wetten en regels.

Kortom: wat moslims doen is haast het tegenovergestelde van wat de islam zegt.

Lees of reageer mee op Facebook. Klik hier.

Badr Youyou

Advertenties