Geluk en materie

Je kan van de buitenkant van alles missenGelukkig dat geluk niet afhankelijk is van wat we van de buitenkant verkrijgen of van wat we missen. Indien je harmonie hebt van de binnenkant, dan is er niets van de buitenkant wat jou kan belemmeren.

Vaak waarderen we pas iets als we het niet meer hebben. Wanneer we zeker weten dat we het niet meer verkrijgen, dan gaan we het proberen te vervangen met iets anders. Als dat materieel ook niet lukt, dan pas komen we tot het besef dat niets materieels ons gelukkig kan maken, maar dat we in al die tijd het geluk in onszelf hadden moeten zoeken. Kom je in die fase terecht, dan zal jouw kijk naar materie heel anders worden dan voorheen.

Verlangen naar die geliefde waarvan je denkt als je die weer terugkrijgt jou gelukkig zal maken IS FOUT.

Verlangen naar die ene baan omdat je denkt dat je dan pas hebt bereikt waar je van droomt IS FOUT.

Verlangen naar een grote bruiloft met een rijke man en kinderen hebben in een groot huis dat dat je ultieme droom is, IS FOUT.

Verlangen naar die ene dikke wagen met die velgen om indruk te kunnen maken voor het verkrijgen van aanzien, IS FOUT.

Verlangen om zoveel mogelijk goed en aardig gevonden te worden door iedereen in de hoop dat je dan gewaardeerd zult worden, IS FOUT.

Kortom: al die verlangens die je op je wenslijst hebt waarvan je denkt dat je daaruit je geluk haalt of je streeft ernaar als een ultiem doel, zullen die leegte waar je last van hebt niet kunnen vullen.

Badr Youyou

Advertenties