Naar wie glimlacht deze baby?

baby smileVolgens veel oma’s glimlachen baby’s tijdens het slapen omdat engelen met ze aan het spelen zijn. Of het waar is of niet, doet er niet toe. Wat er toedoet, is dat het een feit is dat deze baby blij is in zijn slaap. Desalniettemin, ben ik zeer nieuwsgierig wat dat gene is wat dit kind in zijn gedachten blij maakt. Een grote uitdaging voor de neurowetenschappers om daar achter te kunnen komen.  Het mag duidelijk zijn de baby iets in zijn droom ‘ziet’ wat hem blij maakt. Of laat ik het zo stellen: hij maakt in ieder geval een soort interactie met ‘iets’.

Volgens onze profeet zijn dieren in staat om djinns (geesten) en engelen te kunnen zien. Mijn pure hypothetische uitleg, is dat waarschijnlijk kinderen in hun levensjaren van pure onschuld dus ook engelen kunnen zien. Waarom ik dit concludeer is omdat kinderen kan je gerust met dieren vergelijken vanwege hun puurheid en onschuld die ze in zichzelf hebben. Voor hen net als alle dieren is alles een ‘vanzelfsprekendheid’ en ze handelen vanuit hun instinct en automatisme. Naar mate ze ouder worden, neemt die onschuld steeds af en worden hun gedachten bevuild met wat ze in de praktijk meemaken. Het kind wordt weggeëbd van die zalige onschuldige dimensionale wereld waarin hij die ‘engelen’ kon zien, naar een wereld die verkleurd is met minder onschuld.

Wellicht heeft het te maken met onze angsten die we dan opsparen. Wat ik wel weet is dat ons beeld over het leven wordt verkleurd door onze vooroordelen die we tijdens de opvoeding meekrijgen. We kijken niet meer naar de realiteit zoals we die horen te zien, maar het is veranderend doordat we naar alles kijken met een voorbehoudende gedachte. Misschien omdat wij met zijn allen niet meer zo onschuldig zijn zoals we als baby’s waren, zien wij daarom ook niet meer dan alleen wat onze angsten willen zien.

Badr Youyou