Zijn we niet liefdadig genoeg of ligt het aan iets anders?

Know your parasitesHet ligt niet aan gierigheid dat er daarom armoede bestaat. Dat willen velen graag geloven, maar wie dat denkt heeft weinig inzicht in hoe de politiek en de mondiale economie werkt.

Want soms is slechts liefdadig zijn gewoonweg dweilen met de kraan open. Het probleem zit voornamelijk in het systeem. Het huidige kapitalistisch systeem dat het fractioneel bankieren monetaire stelsel hanteert, onderwijst en indoctrineert mensen om materialistisch te worden. Je wordt zelfs door indoctrinatie er naar toe gedwongen. Alles is gebaseerd op het aanmaken van schulden en het betalen van rente daarop. Dit is wat de rijken rijker maakt en de armen armer. Dit rentesysteem zorgt er voor dat je harder moet werken, geld moet lenen (met schuld + rente) om een project op te starten of om zelfs te studeren. Daardoor hebben mensen geen of weinig tijd voor zichzelf om creatiever te zijn, meer voor elkaar te zijn. Mensen leven voor het geld die ze hebben geleend en wie niet meedoet met het systeem overhoudt weinig over en moet ook harder werken om rond te komen.

Al zouden mensen heel erg liefdadig zijn, maar het systeem zal alles toch verpesten. De armoede in de arme landen wordt veroorzaakt door de economische verhoudingen die enorm van elkaar verschillen dankzij zoals ik eerder zei het monetaire stelsel dat men hanteert. Er wordt geklaagd waarom men niet liefdadig genoeg is, terwijl banken en multinationals honderden miljarden tot in de biljoenen verdienen waar ze mee de hele wereld kunnen voeden en onderdak geven zonder dat maar één persoon zonder eten of onderdak overblijft. Als men iemand wil verwijten, verwijt dan deze hebzuchtige aasgieren. Dat zijn diegenen bij wie jullie het geld afhalen bij de pinautomaat en telkens jullie nachten druk houden met de gedachte of je wel of niet rood staat.

Wil je armoede en onrechtvaardigheid bestrijden, dan vecht tegen deze aasgieren die het bancaire systeem in handen hebben. Want dat zijn zij die uiteindelijk de politiek bepalen, oorlogen financieren en de presidenten van bijna elk land vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Zij zijn het die in voedselprijzen speculeren om voedsel duurder te maken en schaars te houden en aan water waar iedereen net als voedsel recht op heeft, geld verdienen.

Ze houden jullie ook voor de gek dat geld geven aan goede doelen organisaties een oplossing zou zijn, terwijl dat maar een kleine fractie helpt en de problemen nooit zullen oplossen.

Badr Youyou