De nadelen van alcohol volgens de islam en de rijksoverheid

geen drank op straatOp de volgende link van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid lees je informatie over de nadelen en de gevolgen van alcohol. Ik lees toevallig het volgende daarop:

“Alcoholgebruik heeft meer negatieve dan positieve gevolgen”

Het is bijzonder om dit te lezen wanneer je weet dat de Koran al 1400 jaar geleden het volgende heeft gezegd:

“Zij vragen je (Mohammed) omtrent wijn en kansspel. Zeg hun: “In beide is groot nadeel en ook enig voordeel voor de mensen, maar het nadeel is groter dan het voordeel.” (Koran 2: 219)

Dit is de reden waarom goddelijke openbaring voor de mensheid nodig is. De mens is over het algemeen slaaf van zijn eigen grillen, hebzucht, egoïsme en dergelijk. Het koste de mensheid millenniums om tot de conclusie te komen dat alcohol schadelijk is voor de samenleving. Ondanks onderstaande link van de Rijksinstituut, is het natuurlijk voor velen niet genoeg om hier overtuigd van te raken en alcohol voor zichzelf te gaan verbieden. Mensen die zich van drank onthouden zijn meestal alleen religieuze mensen of diegenen met een bepaalde zelfbewustheid, of mensen met bepaalde nadelige ervaringen. Zojuist zag ik op hart van Nederland een moeder die alcohol verslaafd was. Ze beviel van een zoon die de gevolgen ervan ondervindt. Hij heeft een zwakke lichaam en wordt snel moe en dat dankzij alcohol. De moeder stopte na de bevalling met drinken toen ze besefte dat waar haar kind aan lijdt aan haar verslaving te danken was.

Kortom: mensen moeten harde klappen ondervinden om zelfbewuster te worden. En zelfs negatieve ervaringen helpen niet altijd. Velen gaan gewoon door en trekken daar geen lessen uit. Dit is de reden waarom religie een grote rol speelt in iemand’s leven. Als je een praktiserende moslim bent die zijn geloof begrijpt zal minder last krijgen van dit soort zaken.

Het is ook een van de zoveel redenen waarom de profeet door God in de Koran beschreven werd als ‘barmhartigheid voor de wereldbewoners’. Het verbod op alcohol is in dit geval een barmhartigheid voor de mensheid.

Badr Youyou