eisenlijst staat je in de weg om een partner te vinden

eisenlijstWie een eisenlijst in zijn hoofd heeft van een ideale partner kan nog lang wachten om die tegen te komen. Die kans is namelijk klein. Reden is omdat je met zo’n eisenlijst denkt te weten wat je nodig hebt. Vaak kom je bedrogen uit en dat is ook een van de redenen waarom het een heleboel mannen en vrouwen maar niet lukt een leuke partner te kunnen vinden. Het leidt tot veel aarzeling en twijfel. Je wordt ook te kritisch ervan en uiteindelijk ook zelfs tot onnodige angst. Een andere reden is dat zo’n eisenlijst vrij egoïstisch is. Het draait dan veel om je eigen behoeften die je als het meest centraal zet, terwijl in een gezonde relatie hoort dat andersom te zijn. Het draait dan op de eerste plaats om de behoeften van de andere en dus niet de jouwe. Dit laatste leg ik een andere keer uitgebreid uit.

Een eisenlijst beperkt je mogelijkheden om nieuwe dingen in een persoon te ontdekken. Het is ook een grote vergissing wanneer je er vanuit gaat dat wanneer iemand niet voldoet aan een bepaalde eis dat hij/ zij niet meer bij jou zou kunnen passen. Je kan mensen niet selecteren op basis van ‘iets’. Het beste wat je kan doen is iemand leren kennen en de mogelijkheden in die persoon zien te ontdekken.

Uiteraard zijn er altijd een paar basiseisen die we moeten stellen, maar deze moeten niet op materie gebaseerd zijn of slechts uiterlijkheden. Denk dan aan betrouwbaarheid en eerlijkheid bijvoorbeeld. Maar dit spreekt voor zich.

Dit is de reden waarom ik een vorige topic van mij het volgende zei:

“Het geheim achter een geslaagde relatie is niet het vinden van de ideale partner, maar eerder het beste uit de andere naar boven zien te halen al heeft hij/zij veel dingen die je niet bevallen, maar dat je uiteindelijk toch van hem/haar zult leren houden.”

Badr Youyou

Advertenties