Is het toegestaan om te zeggen: “Mogen de engelen over je waken?”

guardian angelAntwoord:

Ja, het is toegestaan mits je gelooft dat de echte bewaker God is en niet de engelen zelf. Een moslim zegt ‘mogen de engelen over je waken’, niet omdat de persoon gelooft dat de bescherming van de engelen zelf komt, maar dat God de engelen gebruikt als middel om hen te laten waken over die persoon.

Stel dat jij een V.I.P. bent die bedreigd werd en je neemt een persoonlijke beveiliger aan die over je waakt. Je vraagt hem je te beschermen, dan is dat hetzelfde als het voorbeeld van Engelen. Het draait allemaal om de intentie en waarin je gelooft. Elk moslim gelooft dat niets in dit heelal gebeurt zonder God’s wil en Zijn toestemming. Al kunnen een honderd tal beveiligers om je heen staan, dan zullen ze je niet kunnen beschermen als God dat niet wil. Dat betekent dus niet dat je niemand mag vragen voor bescherming.

Geloof het of niet, veel moslims trappen erin wanneer ze de bovenvraag gesteld krijgen. Want op de eerste instantie lijkt het of het niet toegestaan is, maar het vereist wat precisie en niet zo maar snel roepen dat iets haram is of niet mag. Haram roepen is makkelijk, wanneer je echt niet veel afweet van een onderwerp en dat is vaak de oorzaak van een hoop problemen bij moslims en de Beschermer weet het beter.

Badr Youyou