Let’s Bank The Muslim Way?

Let's bank the Muslim Way

De grootste bedreiging voor het Westen is niet de achterlijke salafi-jihadi’s of Al Qaida. Ook niet het salafisme als ideologie, hoeveel achterlijkheid daar ook vandaan komt. De grootste bedreiging voor het Westen komt van verstandige moslims die met hun kennis en hun pen weten waar ze hier in het Westen of in de rest van de wereld erg bang voor zijn. Namelijk de toename van het alternatief bankieren. Waar de gevestigde orde bang voor is, is het feit dat steeds meer mensen naar een rentevrije economie willen streven. Als dat ingevoerd zou worden, dan is dat als de doodsteek voor alle banken. Dat zet het systeem op zijn kop. Het is om die reden dat men daarom zo’n negatief beeld over de islam wil creëren. Andere religies hebben ze al in hun zakken. Alhoewel in het vroege jodendom en christendom rentevrij ook vereist zijn, is de gevestigde orde erin geslaagd die religies over te halen en dus de strijd op te geven. Moslims hebben pech dat ze van die fundamentele eis van de islam niet mogen afwijken. Je bent verplicht om te streven naar een rentevrije economie en God heeft in de Koran duidelijk de oorlog verklaard aan iedereen die met rente werkt in zijn handel:

“278 Jullie die geloven! Vreest God en ziet af van de woeker die nog overblijft, als jullie gelovig zijn. 279 Als jullie het niet doen, voorziet dan oorlog van God en Zijn gezant, maar als jullie berouw hebben, dan mogen jullie je kapitaal behouden. Doet niemand onrecht aan en onderga geen onrecht.” (2: 278-279)

Zoals je kunt lezen heeft woeker te maken met onrechtvaardigheid. De huidige scheve economie wereldwijd, hebben we geheel te danken aan het huidig systeem die de banken hanteren waar ze mee volop rente innen over geld die ze zelf scheppen. Dankzij de banken is er een wereld gecreëerd van een hand vol multi-billionairs die meer bezit hebben dan 3.5 miljard bewoners van de aarde. Dat is ongeveer meer dan de helft van de gehele mensheid.

Ik ben ervan overtuigd dat zolang de islam er nog is en er moslims zijn die het naleven, maar ook samenwerken met zelfbewuste niet-moslims die dit ook in de gaten hebben, zal dit een doorn in het oog blijven van de gevestigde orde die alsmaar wil dat we het monetaire stelsel die we nu hebben behouden. Dit is wat de Nederlandse regering doet en al die partijen van VVD, PvdA tot de SP voorlopig zullen blijven doen. Het bewaken van het huidige systeem. Moslims die dit niet in de gaten hebben, tonen net zo’n kudde gedrag als die niet-moslims die gewoon met de flow gaan.

Badr Youyou

Lees ook: “Islamitisch financieren: goed voor een duurzame economie?”

Advertenties