Snoer Wilder’s mond dicht met je daden

tatta's be likeWeet je, we kunnen wel zo veel tekst gaan schrijven waarin we kritiek uiten op Wilders en racisme en weet ik het allemaal, maar dat is niet zo overtuigend als wat deze Marokkaan heeft gedaan in dit plaatje. Met dit alleen al snoer je de mond dicht van een hoop ‘Nederlanders’ die denken dat Marokkanen niet bij dit land horen. Hoe je overkomt en gedraagt zegt veel meer dan hoe je denkt. Mensen beoordelen je niet op je woorden, maar op je daden. En daden raken mensen meer dan tekst en preken.

Moslims zoals salafisten die zeggen dat dit haram is en een vorm van loyaliteit is aan het zogenaamde ‘ongelovig’ land Nederland, die adviseer ik maar een ticket te nemen naar Afghanistan of Saoedi-Arabië. Iedere moslim die in Nederland woont is een Nederlandse burger en die hoort loyaal te zijn aan Nederland en zelfs als het zover komt dat Nederland in gevaar komt, zou iedere moslim zich aansluiten bij het leger, want dit is het land van zijn brood, waar zijn familie woont, zijn kinderen opgroeien, waarin hij beschermd wordt, et cetera.

Salafistisch gezwetst dat je zogenaamd ‘loyaal moet zijn aan moslims en niet aan ongelovigen’. Dat is een misleidende uitspraak die typerend is voor de zogeheten khawaridj oftewel kharidjieten. Het is een groep die iets zeggen waar een kern van waarheid in zit, maar waar de woorden ervan uit hun verband zijn gerukt en die een kwaadaardige doel op het oog hebben (كلمة حق يراد بها باطل) zoals Ali Ibn Abi Talib over hen zei.

Als je oppervlakkig bent, dan val je voor hun woorden. Ben je intelligent genoeg en denk je na, dan zal je gauw merken dat wat ze in de naam van de islam roepen helemaal niet klopt en gewoonweg misleidend is. Weg met die sekte die al voor zoveel leed heeft gezorgd in de islamitische wereld. We willen er niet mee geassocieerd worden graag.

Badr Youyou

Advertenties