Facebookgroep vrij van salafisme (olie-islam)

greenIedereen die vragen heeft of informatie zoekt over de islam die vrij is van het salafisme, kan dat doen op de pagina ‘Moslims in België en Nederland’. Ik krijg ontzettend veel vragen hierover door jongeren die nog zoekende zijn, maar ook door volwassenen die niets snappen van het onderwerp welke school je wel en niet moet volgen. Wat nu precies het salafisme betekent en wat is het verschil tussen salafisme en ahl assoenah wal djamaa ah. Het andere wat je daar zult vinden is de onthulling van salafistische geestelijken uit verschillende Arabische of Westerse landen die het salafisme aanhangen. Daar zul je leren onderscheid te maken tussen de geleerden die wel salafistisch zijn en anderen die dat niet zijn. Want veel naïeve jongeren in Nederland denken de standaard islam te volgen terwijl ze gewoon salafistisch aan het worden zijn. Onze taak is om deze jongeren te redden van de dwaling van het salafisme, zodat ze ook gered kunnen worden van het jihadistische salafisme. Het zogenaamde ‘vredige’ salafisme onderwijst dezelfde dwaling die de jihadisten van tegenwoordig volgen. ISIS, Al Qaida, Jabhat Al Nusra, wahabisme van Saoedi-Arabië, Takfiri’s, Madkhalies,  en al die Saoedische geestelijken volgen dezelfde leer. Het enige waarin ze verschillen is de methodiek van aanpak en dat de een minder of meer extreem is dan de ander. Maar het virus is hetzelfde. Elke groepering trekt de ‘soort’ mensen aan die erin past. De voedingsbodem en de basisideologie zijn hetzelfde (valse monotheïsme van Ibn Taymiyyah en antropomorfisme o.a.). Hier later nog meer over insha’allah.

Op deze groep vind je informatie die gedropt wordt door verschillende moslims die van ahl assoenah wal djamaa`ah zijn. Salafistische onderwerpen worden daar niet toegestaan. Salafisten zijn daar alleen welkom om te volgen en te leren. Als ze willen reageren, dan kan dat als reactie, maar niet door het plaatsen van teksten die salafistisch zijn.

Dit is de link naar de groep:

“Moslims in België en Nederland”

Er bestaat een andere groep die dezelfde naam heeft, maar dat is een fake en wordt beheerd door salafisten.

Onderstaand is een intro die ik pas nog op de groep heb geplaatst:

Beste leden,

Moslims in België en Nederland is een groep die gemaakt is om daarop islamitische informatie te plaatsen en te vinden van ahl assoenah wal djamaa`ah (Asha`irah en Maturidiyah). De reden waarom we dat doen is omdat veel moslims en voornamelijk jongeren op zoek zijn naar informatie die vrij is van het salafisme (wahabisme). Om die reden verzoek ik onze actieve leden die hier hun best doen, geen informatie te plaatsen over politiek. Dus ook niet over Gaza/ Palestina of wat er in Syrië gebeurt, Irak et cetera. Dit is namelijk een theologische pagina waarin we het geloof bespreken. Wat je wel mag, is bijvoorbeeld een artikel plaatsen over een politieke groepering. Maar dan behandeld vanuit een theologische oogpunt. Bijvoorbeeld: wat zegt de islam over het geloof van ISIS (Islamitische Staat in Irak en Shaam), waar halen ze hun overtuiging vandaan? Als je iets wilt plaatsen over Palestina, dan dient dat ook vanuit een religieuze oogpunt gedaan te worden. Wat zegt de Koran over dat land of over de komst van de joden daar die het komen bezetten, of onze plicht als moslims over dat land et cetera… Maar geen politieke actualiteiten over wat daar dagelijks gebeurd.

Er is een honger naar het vinden van informatie die salafisme-vrij is en laten we ons daarom op dat gebied concentreren. Ik merk dat veel naïeve zoekende jongeren nog steeds besmet zijn met het salafisme en denken in alle naïviteit de ‘ware’ islam te volgen. Ze hebben geen idee wat Ash`ari of Maturidi `aqiedah bevat. Nog nooit zelfs van die termen gehoord, maar ze denken wel je de les te lezen over de islam. Heel lachwekkend, maar ook triest tegelijkertijd. Het is daarom jullie de taak die daar meer over weten, om hen te leren onderscheid te maken tussen de dwaling van het salafisme en de `aqiedah van ahl assoenah wal djamaa`ah.

Salafisten zijn hardleers, reken daarom er niet op dat ze meteen naar je luisteren. Het salafisme trekt namelijk voornamelijk mensen aan die een waan hebben van ‘waarheid in pacht’, een koppige karakter en zwart/wit denkers. Daarom zul je ook gauw merken dat salafistische jongeren ook snel schelden, takfier roepen en dergelijk.. Dat komt omdat die ideologie hun ego’s streelt en van hen wezentjes maakt die hen het gevoel geeft dat ze superieur zijn dan de rest. Lig daar niet wakker van en ga ook niet ervan uit dat je die jongeren kunt overtuigen. Praat alleen met mensen die nog hun verstand gebruiken en niet met jongeren die hun verstand uitschakelen omwille van hun salafistische geestelijken die zij in feite meer aanbidden dan de oorspronkelijke islam. Voor hen zijn de woorden van hun geestelijken belangrijker dan alles. Als het komt van hun geestelijken dan is het altijd waar. Zelfs de Koran is niet zo belangrijk als het lijkt. Die wordt alleen maar belicht en begrepen vanuit het oogpunt van hoe hun geestelijken het interpreteren. Ook al zeggen 9 van de 10 ahl assoenah wal djamaa`ah geleerden dat het ‘A’ is, dan zullen zij die 1 van de 10 die salafistisch is eerder geloven dat het ‘B’ is. Ik overdrijf niet als ik zeg dat salafisten niet de islam volgen, maar het wahhabisme. Een vervormde islam die aangepast is naar de maatstaven van de Saoedi-Arabië.

Ik was vergeten te zeggen:

Wil je informatie delen over de gebeurtenissen in Palestina of andere landen in het Midden-Oosten of de islamitische wereld die politiek getint is, dan kan je dat doen op ‘Arabische Lente’:

Bedankt voor het lezen.

Advertenties