Er is veel mis met de gemeenschap van Mohammed en Palestina is het bewijs

onze palestijnse babysOnze Palestijnse baby’s worden gedood door de zionazi’s alsof het insecten zijn. Ik heb me veel gericht op de zionisten, maar echt waar.. de grootste oorzaak van dit alles zijn wij zelf. Arabische dictators en de slapende moslims die niet om hun medemens, broeders en zusters bekommeren.

Was deze baby een Europeaanse of Amerikaanse baby, dan was de wereld op zijn kop, laat staan als het om tientallen baby’s gaan en honderden kinderen onder de achttien jaar oud. De reden waarom de wereld hier niet wakker van ligt is omdat wij zelf ons bloed goedkoop hebben gemaakt. We omarmen onze dictators en zien hen als onze goede leiders, van Marokko tot aan Bahrein. Mensen denken alleen aan zichzelf. Ze zijn vernedering gewend en hebben het geaccepteerd als een ‘life style’

Het is heel pijnlijk als ik dit zeg, maar wij moeten leren van niet-moslims hoe je jezelf moet waarderen om op te staan voor de rechten van een ander. Niet-moslims hebben zich verenigd en waarderen het leven beter dan wij. Wij proberen slechts een ‘kopie’ van ze te worden. Eigen waardigheid zijn we verloren. Daar geloven wij niet meer in. Wat de islam betreft, is het slechts een jasje geworden. We trekken het aan en uit wanneer het ons uitkomt. Een sier- en blingbling geloof is het geworden . Een mooi geloof om ermee moskeeën te versieren, ons druk maken om wel of geen hoofddoeken, niqaab of niet, baarden of niet en zo ja hoe lang die moeten zijn, broeken tot enkels, horloge op rechterhand of linkerhand, wel of niet muziek, wel of niet handjes schudden, te koop lopen met hoe hoog onze minaretten zijn.. Onze islam bestaat uit veel uiterlijkheden. Het gaat vooral om de buitenkant en als het om iets anders gaat, dan is dat het klagen over de ‘ongelovigen’. Die mentaliteit merk ik zelf al hier op Facebook. Ik deel iets wat over iets heel essentieels gaat en lees ik in de reacties van sommigen die over een onderdeel ervan zeuren die totaal niet belangrijk is. Mensen laten de kern van de boodschap voorbij gaan en klagen over wat geen toegevoegde waarde heeft.

Wanneer worden we eens een keer wakker? Moeten we nog van niet-moslims leren hoe we te werk moeten gaan en prioriteiten stellen? Waar is de broederschap waar God het over heeft in de Koran, of zijn dat utopische termen die niet op ons van toepassing zijn? Oh ja, wacht even… dat klopt… want je hebt ook nog een clubje moslims die er een hobby van maken door dagelijks te roepen dat moslims van nu nooit het niveau zullen bereiken van de generatie van de profeet en dat wij voor altijd mislukkelingen zullen blijven, geen iemaan (gelovigheid) meer hebben en dergelijk.

Weet je wat het is mensen? Het ligt echt niet aan jullie gelovigheid, maar meer in het geloven in jullie zelf. Want denk eens over het volgende na: Zijn Westerse landen ‘islamitisch’? Geloven zij in de islam? Nee! Maar toch is het hen onderling gelukt hun krachten te bundelen, samen te werken, macht te delen om een unie te worden. Ze werken samen op allerlei terreinen. Ze geloven in tig soorten Bijbels, ze hebben onder hen mensen die helemaal niet in een god geloven, hun stromingen verschillen als de nacht en de dag… toch lukt hen iets te bereiken waar wij in moslimlanden nog van kunnen dromen. Dus nee, het ligt niet aan jullie geloof. Waar het aan ligt is aan jullie mentaliteit. Hoeveel waarde hechten jullie aan jezelf… Hoeveel waarde hechten jullie aan de vrijheid van een individu. Is een menselijk leven voor jullie net zo waardevol als voor die van een Westerling? Behandelen wij elkaar even gelijk als Westerlingen onder elkaar? Erkennen wij elkaar’s rechten als Westerlingen dat doen onderling?

Allemaal vragen waar we dienen antwoord op te geven. Ze klinken simpel maar dat is het niet, want het vereist nogal een hoop zelfreflectie en zelfkritiek om daar achter te komen. Dit is die innerlijke jihad waar de islam het over heeft en wij ontzettend onderschatten. Onze islam van heden te dage bestaat niet daaruit, maar meer uit jihad van de buitenkant. Zoeken naar zondebokken, mensen die we kunnen veroordelen en die we kunnen bekritiseren. Mensen op wie wij onze frustraties en eigen machteloosheid kunnen uiten. Iedereen is fout behalve wij. Dit ondersteunen wij ook met gevaarlijke ideologieën. Ideologieën die je leren anderen tot ‘kafirs’ te verklaren en hen te beschuldigen van ‘shirk’ (polytheïsme). Dit vinden wij heel belangrijk en dit is waar velen onder ons van overtuigd dat ze daarmee God dienen. We hebben daar een beroep van gemaakt. In plaats van te gaan studeren, onszelf te ontwikkelen, elkaar helpen daar waar het nodig is, denken sommigen dat met kogels gaan schieten het ultieme doel is van de islam. Ze verlaten hun wijk die vol zit met problemen om aan de andere kant van de wereld zogenaamd te gaan vechten voor de zaak van de islam. Sommige jongeren komen uit probleemgezinnen waar zij zelf deels de oorzaak van zijn, maar willen ze dan ervan vluchten door zich opeens te ‘bekeren’.

Ach joh… weet je, wat daar gebeurt in Palestina is gewoon onze vloek. Ik bid tot God dat hij ons vervangt met betere moslims. Dat meen ik. Echt waar. Ik ben ook zelf een onderdeel van dit hele zooitje en wat heb ik voor mijn medemoslims gedaan behalve klagen net als de rest.

Moge God ons wat licht geven, want deze donkere tijden stijgen mij de kop op. We hebben weinig als moslims waar we nog trots op kunnen zijn, behalve een geloof die helaas meer een theorie is geworden dan zichtbare praktijk dat het echte verschil maakt. De islam die wij nu met onze ogen zien, is niets meer dan een islam van gestapelde bakstenen zonder cement en afgekapte bomen die al hun bladeren verloren hebben.

Volg meer updates op Facebook. Klik hier.

Badr Youyou

Advertenties