Waar moet je op focussen als het om het boycotten van Israël gaat?

Boycott-Israeli-apartheidWe zijn met zijn allen enthousiast om zoveel mogelijk producten die met Israël te maken hebben te boycotten. Ik zie hier en daar dat een hoop merken die niet Israëlisch zijn, maar omdat ze verkocht worden in ‘Israël’, roept men om die producten ook te boycotten. Ik denk zelf dat als we gaan roepen dat we alle bedrijven die hun producten in Israël verkopen om te boycotten, dan kunnen we bijna alles boycotten wat er op de markt is. Want ‘Israël’ is (helaas) een officiële erkende staat en heeft een zionistisch volk dat ook dezelfde producten wil die wij hebben. Dus je zult van alle merken of die nu Westers of Aziatisch zijn, ook in Israël vinden.

Mijn mening is dat we ons beter focussen op bedrijven die actief de zionistische staat helpen. Of dat nu financiële hulp is door geld die ze doneren om o.a. nederzettingen aan te moedigen of militaire hulp en dus zijn deze bedrijven direct betrokken bij het groot maken van ‘Israël’. En uiteraard ons focussen op de producten van de zionistische staat zelf die ze in het buitenland verkopen.

In dat land worden bijna alle merken die wij hier hebben, daar ook verkocht. Welk merk smartphone wordt daar niet verkocht? Of tv of koelkast of oven? Ook daar zul je Ikea treffen en noem maar op. Ik denk dat je zo van alles kunt boycotten als we op die manier naar het boycotten kijken. Nadeel hiervan is dat veel mensen zullen dit niet volhouden en vooral dat ze de bomen door het bos niet meer zien. Het is daarom beter om de focus te richten op een paar dingen die ook nog steeds veel effect hebben, maar die de zionisten hard in het hart raakt. Dat blijft ook voor iedereen overzichtelijker en belangrijk: Dat kan iedereen lang volhouden. Hoe meer producten je boycot van allerlei bedrijven die niet zionistisch zijn, hoe minder je het volhoudt, want we maken dagelijks gebruik van die producten en helaas we kunnen er niet zonder.

Willen jullie echt Israël hard aanpakken? Dan moeten we ons richten op de banken. Banken zijn de slagaders van elke economie. Het aanpakken van banken die met Israël zaken doen is een nog grotere nachtmerrie dan producten uit een supermarkt en dergelijk. Het aanpakken van de producten is net of je de bladeren en de takken van de boom aan het knippen bent. Maar het aanpakken van de banken, is net of je de wortels zit te snijden van een boom. Daarmee maak je een boom eerder dood dan wanneer je slechts met de takken en de bladeren bezig bent.

Ik ben met iets bezig en zal jullie op de hoogte houden over de plannen die er liggen hoe we de banken effectiever kunnen aanpakken. Ik ben ervan overtuigd dat we de zionisten kunnen overtreffen op het gebied van invloed als we elkaars handen in één slaan.

Deel dit bericht op Facebook of klik hier. Alvast bedankt.

Badr Youyou