De relatie tussen een identiteitsstoornis en een dictatuur

Waarom zijn mensen dol op hun dictators? Een tekst van vorig jaar november, maar die zeer toepasselijk is op o.a. veel Marokkanen die zichzelf nog niet helemaal begrijpen.

Badr Youyou

aanbidden van assadHoe ernstig een dictator ook is, je zult altijd merken dat hij veel aanhangers heeft onder de bevolking. Die aanhangers zijn op de eerste plaats de elite die met hem mee profiteren en hem onvoorwaardelijk steunen. Ze genieten zelf van machtsposities en/of hebben ze financiële/ economische voordeel aan zijn dictatuur. Het zijn dezelfde mensen die ook propaganda betalen om hem op te hemelen. Ze verspreiden leugens dat hij een goede leider is en dat het land hem nodig heeft. Noem welke dictator die je wil, hoe ernstig hij ook is geweest, je gaat vinden dat hij aanhangers heeft onder de bevolking.

Om het nog maar niet te hebben over de dommeriken onder de bevolking. Dat is het schapenvolk dat alles voor zoete koek slikt en gewoonweg zichzelf als slaven verkocht hebben aan de dictator. Dat zijn mensen die sterk de behoefte hebben aan een ‘krachtige’ leider. Dezelfde mensen die zo’n…

View original post 915 woorden meer