Hoe ziet het heelal eruit? Wat zegt God en de wetenschappers hierover?

Wij geloven met zijn allen dat het heelal een driedimensionale wereld is. Maar wat de meesten waarschijnlijk onder ons niet weten is dat het heelal tegelijkertijd ook een platte vorm heeft. Zie onderstaande video voor uitleg. Dankzij simpele geometrische berekeningen, weten fysici met een grote zekerheid dat het zo is.

Het mooie hieraan is dat God dit ook in de Koran heeft bevestigd. De Verhevene vermeld in hoofdstuk de Profeten:

“104 De dag dat Wij de hemel oprollen zoals een rol voor de boeken opgerold wordt. Zoals Wij de eerste schepping begonnen zijn zullen Wij haar herhalen. Dat is een toezegging waartoe Wij verplicht zijn. Wij doen het zeker!”

God vergelijkt het heelal met een rol van een boek die Hij tegen de einde der tijden zal oprollen. Omdat het heelal plat is moet je het dus visualiseren als een rol van een boek die dus een hele rondje heeft gemaakt en hij gaat weer terug zoals die begonnen was en dat is het einde ervan zoals het vers dat bevestigt.

Maar er is iets heel interessants wat ik hieraan wil toevoegen. De profeet zei tijdens zijn afscheidspreek (خطبة الوداع) het volgende:

“الزمان قد استدار كهيئته يوم خلق الله السماوات والأرض”

Om het zo te vertalen, zei hij: “De tijd heeft een cirkel gemaakt (een rondje gedaan) in de vorm zoals God het in het begin heeft geschapen.”

De profeet heeft dit gezegd om te verwijzen naar het feit dat wij met zijn allen in een periode leven van de einde der ter tijden. Ik hoef moslims die dit lezen niet te verwijzen naar meerdere verzen uit de Koran en overleveringen van de profeet waarin meerdere keren wordt bevestigd dat de einde der tijden nabij is.

Deze einde der tijden moet je niet zien in de vorm van een paar jaar of zo, maar wel vergelijken met het begin van het heelal wiens cyclus bijna compleet is en wij zitten in die aller laatste fase ervan. God alleen weet precies wanneer dat is. Het zal ons allemaal verrassen.

Ik zeg dat het ons zal verrassen vanwege het feit dat God Zelf zegt de enige te zijn die dit weet. Daarnaast bestaat er bij de theoretische natuurkundigen volgens de snaar- en multiverse theorie dat ons heelal kan botsen met een andere of meerdere heelals. Kosmologen kunnen onmogelijk dit zien aankomen, want de mensheid kan niet buiten ons heelal kijken. We weten niet wat buiten ons heelal gebeurd. De kennis daarvan is alleen bij God en Hij is de Alwetende.

Moge God ons onder Zijn schaduw brengen als die dag aanbreekt.

Advertenties