OUDE GEBOUWEN GEVONDEN IN RUSLAND DIE 25.000 JAAR OUD ZIJN

In Rusland, in de bergen van de Kaukasus, niet ver van de steden Tzelentzchik, Touapse, Novorossiysk en Sochi, zijn er honderden megalithische monumenten.

De Russen noemen ze hunebedden. Russische en buitenlandse archeologen hebben het gebruik ervan nog niet ontdekt. Al deze megalithische hunebedden die je hieronder op de foto’s ziet, dateren van 10.000 jaar tot 25.000 jaar geleden, aldus de website Kykeon. Andere archeologen schatten de leeftijd van deze megalithische bouwwerken op 4000 tot 6000 jaar oud.

Duizenden prehistorische megalithische monumenten zijn over de hele wereld bekend. Enkele van de minst bekende buiten de voormalige Sovjet-Unie zijn echter die in de Kaukasus. Deze hunebedden bedekken de westelijke Kaukasus aan beide zijden van de bergrug, in een gebied van ongeveer 12.000 vierkante kilometer van Rusland en Abchazië.

De Kaukasische dolmens vertegenwoordigen een uniek soort prehistorische architectuur, gebouwd met nauwkeurig geklede cyclopische stenen blokken.

De stenen werden bijvoorbeeld in hoeken van 90 graden gevormd om als hoeken te worden gebruikt of werden gebogen om een ​​perfecte cirkel te vormen. De monumenten dateren tussen het einde van het 4e millennium en het begin van het 2e millennium voor Christus

Hoewel deze Russische megalieten in de rest van Europa over het algemeen onbekend zijn, zijn ze qua leeftijd en kwaliteit van architectuur gelijk aan de grote megalieten van Europa, maar ze hebben nog steeds een onbekende oorsprong.

De Kaukasische hunebedden vertegenwoordigen een uniek soort prehistorische architectuur, gebouwd met nauwkeurig geklede grote stenen blokken. De stenen werden bijvoorbeeld in hoeken van 90 graden gevormd, om als hoeken te worden gebruikt of werden gebogen om een ​​cirkel te vormen.

Ondanks de verscheidenheid aan Kaukasische monumenten vertonen ze sterke overeenkomsten met megalieten uit verschillende delen van Europa en Azië, zoals het Iberisch schiereiland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Israël en India. Er is een reeks hypothesen naar voren gebracht om deze overeenkomsten en de bouw van megalieten in het algemeen te verklaren, maar toch blijft het onduidelijk.

Ongeveer 3.000 van deze megalithische monumenten zijn bekend in de Westelijke Kaukasus, maar er worden er constant meer gevonden, terwijl er ook steeds meer worden vernietigd. Tegenwoordig zijn velen in grote verval en zullen volledig verloren gaan als ze niet worden beschermd tegen vandalen en algemene verwaarlozing.

Oude gebouwen gevonden in Rusland dat 25.000 jaar oud is

De hunebedden zijn te vinden in de omgeving van Krasnodar. Krasnodar is een stad en het administratieve centrum van Krasnodar Krai, Rusland, gelegen aan de rivier de Kuban, ongeveer 148 kilometer (92 mijl) ten noordoosten van de Zwarte Zeehaven van Novorossiysk.

Concentraties van megalieten, hunebedden en stenen labyrinten zijn gevonden (maar weinig bestudeerd) in de bergen van de Kaukasus, inclusief Abchazië.

De meesten van hen worden vertegenwoordigd door rechthoekige structuren gemaakt van stenen platen of uitgehouwen in rotsen met gaten in hun gevel. Deze hunebedden bedekken de westelijke Kaukasus aan beide zijden van de bergrug, in een gebied van ongeveer 12.000 vierkante kilometer van Rusland en Abchazië.

De hunebedden hebben een beperkte variatie in hun architectuur. De plattegronden zijn vierkant, trapeziumvormig, rechthoekig en rond. Alle hunebedden zijn onderbroken door een portaal in het midden van de gevel. Hoewel ronde patrijspoorten de meest voorkomende zijn, worden ook vierkante patrijspoorten gevonden. Voor de gevel is een hof die zich meestal uitspreidt, waardoor een gebied ontstaat waar mogelijk rituelen hebben plaatsgevonden.

De rechtbank wordt meestal omlijnd door grote stenen muren, soms meer dan een meter hoog, die de rechtbank omsluiten. In dit gebied is aardewerk uit de bronzen en ijzertijd gevonden – dat heeft bijgedragen aan het dateren van deze graven -, samen met menselijke resten, bronzen gereedschappen en zilveren, gouden en halfedelstenen ornamenten.

Het decoratierepertoire voor deze graven is niet geweldig. Verticale en horizontale zigzaglijnen, hangende driehoeken en concentrische cirkels zijn de meest voorkomende motieven.

Een decoratief motief dat heel gebruikelijk is, is te vinden aan de bovenkant van de patrijspoortplaat. Het kan het beste worden omschreven als een bovendorpel die wordt vastgehouden door twee kolommen. Op enkele graven zijn ook borstenparen gevonden, in reliëf gemaakt. Deze borsten verschijnen meestal boven de twee kolommen van de patrijspoortversiering.

Misschien verwant hieraan zijn de stenen pluggen, die werden gebruikt om de patrijspoort te blokkeren, en die bij bijna elk graf worden aangetroffen. Ze zijn soms fallisch van vorm. Enkele ongebruikelijke items die met hunebedden worden geassocieerd, zijn grote ronde stenen ballen, dubbele ballen en dierensculpturen.

Een van de meest interessante megalithische complexen – een groep van drie hunebedden – staat op een rij op een heuvel boven de Zhane-rivier aan de Zwarte Zeekust in het Krasnodar-gebied nabij Gelendzhik, Rusland. In dit gebied is er een grote concentratie van alle soorten megalithische vindplaatsen, waaronder nederzettingen en dolmen-begraafplaatsen. Grote stenen heuvels omringden de twee monumenten.