Wens geen rijkdom om gelukkig te zijn

richJe hebt van die mensen die als doel hebben in dit leven rijk te willen worden en that’s it. Als je zo bent, dan ben je mentaal gezien de grootste slaaf die er maar kan zijn. Van een arm persoon die nog probeert brood te verdienen, kunnen we nog zeggen dat hij dat doet om zichzelf en zijn gezin te voorzien van eten en onderdak, maar iemand die al voorzien is van al zijn basis levensbehoeften en nog meer, maar toch nergens voor staat en alleen maar rijk te willen worden voor het oog heeft, is zo een van wie je niets kunt verwachten en zeker ook niet op kunt rekenen om wat goeds mee te kunnen bereiken. Wees dus niet aandachtsgeil om met dat soort mensen om te gaan. Want het zijn dezelfde types die zich alleen maar bezig houden met prestige en allures. Ze zijn bezig met de honger om gezien te willen worden. Ze leven nog een primitief leven waarin ze op zoek zijn naar aandacht en erkenning die ze voorheen niet hadden. Dat is een gevaarlijke honger. De gewone honger en dorst kan je stillen met brood en water, maar de dorst en honger naar uiterlijke aandacht en erkenning is niet te lessen of te stillen. Daarom is het zo dat hoe rijk ze ook worden, voor dat soort types is geen miljoen voor hen te veel. Zelfs roem en een eiland waarop ze alleen wonen, maakt hen niet gelukkig. Daarom worden ze slaven van hun hongerige geest naar aandacht en erkenning. In feite hebben dat soort mensen hulp nodig, maar door hun ijdelheid en arrogantie, vertikken ze het om dat in zichzelf in te zien. Ze voelen zich vaak superieur en beter dan jou… In hun privé leven zijn ze de ongelukkigste mensen, maar dat zie je van de buitenkant niet. Het enige wat je ziet, is hun elegante kledij, sieraden, paleizen en huizen wat ze ook als enige hebben om de schijn te houden dat ze belangrijk zijn…

Wees niet zo een en ga niet met dat soort mensen om. Niets maakt je armer dan wanneer je geest alleen uit honger naar materie bestaat.

Zoals je de titel hebt kunnen lezen, zul je je misschien afvragen waarom ik dat zei. Wie vanuit zichzelf niet gelukkig voelt zonder geld of rijkdom zal wanneer hij rijk wordt ook niet gelukkig worden. Geluk komt vanuit je eigen innerlijke en daar heeft materie of welke andere externe factor weinig mee te maken. Als je zelf niet gelukkig kunt zijn, dan zal rijkdom jou dat niet geven. Want je zult nog steeds blijven hunkeren naar geluk door te zoeken naar aandacht van mensen via je je rijkdom. Dit is een verkeerde instelling en is de reden waarom veel rijken nooit gelukkig worden.

————

Het bovenste is geen oproep om je kansen te laten liggen als de gelegenheid zich voordoet om geld te verdienen. Dit is slechts een waarschuwing voor materie als je daar niet goed mee om kunt gaan. Soms wil God jou rijkdommen besparen omdat het in je voordeel is. Liever bescheiden sterven met weinig, dan God moeten confronteren met een bagage vol arrogantie.

Badr Youyou

Advertenties